Főoldal » Hírek » Tájékoztatás 2020.07.13

FELHÍVÁS

Tisztelt Karosiak!

Köszönöm a koronavírus okozta veszélyhelyzetben tanúsított együttműködésüket, és a szabályok betartását.

Magyarországon a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletet szerinti veszélyhelyzetet az Alaptörvény 54. cikk (3) bekezdése szerint megszüntette az Országgyűlés felhívása alapján a Kormány 2020. június 17-én. Azt azonban észben kell tartanunk, hogy a veszélyhelyzet feloldásával a koronavírus még nem tűnt el, a kockázat még mindig fenn áll. Mint köztudott környezetünkben újra nagyobb számú megbetegedések történtek, amelyek a  jelentős turizmust is lebonyolító településünk számára is fokozottabban veszélyt jelent.

A feloldást követően is voltak és vannak olyan rendelkezések, egyéni szabályok, melyeket be kellett, és most is be kell tartanunk, mint például a szájmaszk viselése kereskedelmi egységekben vagy a tömegközlekedési eszközökön. Korábban már kértem Önöket a boltokban történő maszkviselésre, a kormány döntése pedig azt jelenti, hogy KÖTELEZŐ viselni, melyet ellenőrizni és szankcionálni fognak! Kérem, ne az utóbbi miatt tegyék ezt, hanem saját és mások egészségének védelme érdekében!

Nyomatékosan felhívom mindenki figyelmét, hogy a higiéniára figyeljünk oda fokozottabban, hiszen mindenki érdeke, hogy vigyázzunk egymásra. A vendégek lassan visszatérnek városunkba, több inger, kontakt érheti az embert, ezért is fokozottabb figyelem szükséges az intézményekben, illetve a közösségi tereinkben, mindenütt.

A veszély nem múlt el!

Jó egészséget, türelmet kívánok mindenkinek!

Köszönettel

 

Novák Ferenc
polgármester

Zalakaros,2020.07.13.