Főoldal » Hírek » Sugáregészségügyi felmérés

Tisztelt Lakosság!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pannon Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Közönpont a lakosság körében sugáregészségügyi felmérést végez.

A felmérés során a lakóépületben kerül kihelyezésre egy egyszerű detektor, mely a beltéri radon koncentrációját határozza meg. A detektor egy évre kerül felhelyezésre az épületben, mely 3 alkalommal kerül cserére. Az eszköz kis méretű, nem igényel áramellátást, nem alkalmas hang, kép, illetve videó rögzítésére, egészségre káros anyagot nem bocsát ki.

A felmérés önkéntes alapon történik, és ingyenes. A detektorok cseréje postai úton történik, visszaküldéséhez térítésmentes válaszboríték kerül biztosításra a résztvevőknek.

Jelentkezni a radon@mk.uni-pannon.hu email címre küldött levéllel vagy a Radiokémiai és Radioökológiai Intézet Tanszék – PE facebook oldalon elküldött üzenetben lehet.

A radon radioaktív gáz, természetes eredetű, mely a talajból és az építőanyagokból származik. Belélegezve, a tüdőben bocsát ki sugárzást, mely azt károsítja. A tüdődaganatok második leggyakoribb oka.

Egészsége védelmében csatlakozzon Ön is a felmérésben részt vevők közé!

 

Zalakaros Város Önkormányzata