Főoldal » Hírek » Összefoglaló tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatos változásokról városunkban – 2021.03.08.

Tisztelt Karosiak!

 

A következőkben összefoglaljuk a várost érintő legfontosabb intézkedéseket, melyek a mindennapjainkban is fontosak lehetnek, így egy helyen szerepelnek a legfontosabb tudnivalók.

Általános információkat a koronavírussal kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon érhetnek el.

Fontos változás Zalakaroson, hogy a korábbiakhoz képest a közterületen is kötelező a maszk használata, amit a rendőrség is ellenőriz, és bünteti annak elmulasztását.

 

Óvoda

A Kormány a 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete alapján lehetővé tette a szülők számára, hogy indokolt esetben igénybe vegyék a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben!

Az intézményvezetők végzik a felmérést erre vonatkozóan. Fontos, hogy a jelenlegi helyzetben a minimálisra csökkentsük a kontaktok számát a gyermekek körében is, ezért kérem, hogy csak azok a szülők kérjék a gyermekfelügyeletet, akik semmi más módon nem tudják megoldani a gyermekük elhelyezését!

 

Háziorvos

Dr. Angi Mónikát csak telefonon egyeztetett időpontban keressék fel, anélkül senki ne menjen a rendelőbe!

A zavartalan rendelés és oltás végzéséhez a doktornő kéri, hogy  aki regisztrált, türelemmel várjon, mindenkit értesíteni fognak időben, mikor kerül sorra. A regisztrált, beoltandó személyek adatait a doktornő a Nemzeti Népegészségügyi Központtól kapja meg ütemezetten, az érkező vakcina mennyiségnek megfelelően. A beoltandó személyeken, az oltás sorrendjén ő változtatni nem tud.  A  doktornő hatékony munkavégzése és az oltások gördülékeny lebonyolítása érdekében kérjük legyenek türelemmel, indokolatlanul ne zavarják a rendelőben dolgozók munkáját!

Az oltásra vonatkozó regisztrációt a https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra  oldalon lehet beküldeni.

Az oltással kapcsolatos papírmunkák megkönnyítésének érdekében aki tudja, vigye magával a hozzájáruló nyilatkozatot, melyet a következő címen érnek el:

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf

 

Egyúttal felhívjuk figyelmüket a megváltozott háziorvosi rendelési időre is, melyet itt találnak:

https://onkormanyzat.zalakaros.hu/megvaltozik-a-haziorvosi-rendeles-ideje-2021-marcius-1-hetfotol 

 

Zalakarosi Közös Önkormányzati Hivatal

Az önkormányzati hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel, kizárólag telefonon, vagy elektronikus úton lehet ügyeket intézni!

A hivatali ügyintézéssel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken találják meg kollégáinkat: https://onkormanyzat.zalakaros.hu/elerhetoseg

 

Kérek mindenkit, hogy az előírásokat tarták be, még tartsunk ki a védekezésben, hogy minél hamarabb véget vethessünk ennek a korlátozásokkal teli időszaknak, mely a mindennapjainkat meghatározza!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus járvánnyal összefüggésben településünkön, a beérkezett határozatok alapján vezetett nyilvántartásunk szerint a mai napon (2021.03.08.) járványügyi elkülönítés alatt 4 fő, illetve járványügyi megfigyelés alatt 1 fő áll.

 

Köszönöm a türelmüket, együttműködésüket, mellyel ebben a helyzetben segíteni tudjuk egymás boldogulását, és egészségének megőrzését! Kérem, továbbra is vigyázzanak magukra, családjukra, egymásra!

 

Novák Ferenc

polgármester