Főoldal » Programok » Megújulhat a Fürdő Hotel
Megújulhat a Fürdő Hotel

Mindezt sajtótájékoztató keretében jelentette be a minap Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Novák Ferenc polgármester és Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

-   Példátlan az a támogatás, amit ez a szektor kapott a Kisfaludy-program első ütemében. mutatott rá Manninger Jenő. - Ami Zalakarost illeti: 252 millió forintos támogatási igényről döntöttek, ebből az összegből a pályázók 176 millió forinthoz juthattak hozzá.

A legnagyobb tételt városunkban a Fürdő Hotel (korábban Sport Hotel) mondhatja magáénak, ennek fejlesztésére ugyanis egészen pontosan 103 334 259   forintot ítéltek meg.

A beadott pályázat az önkormányzat tulajdonában álló 3*-os szálloda, a Fürdő Hotel teljes külső, belső megújítását tartalmazza.

A fürdő üzemeltetésében lévő, 2017-ben 3*-os HOTELSTARS minősítést szerzett, 22 szobával, 55 férőhellyel rendelkező szálloda megújítása jól tud kapcsolódni a gyógyhely fejlesztési projekthez is.

A szálloda teljes külső, belső megújításon eshet át, a 22 szobát teljes berendezéssel együtt felújítják, s egy új akadálymentes szoba építését, akadálymentes parkolóval és a konyha, felszerelésekkel együtt való átalakítását is tartalmazza a projekt. A fejlesztés eredményeként minőségileg megújult szállodakép és teljesen átalakult gasztronómiai tevékenységekre képes konyhával fog rendelkezni.

Az udvarban gumiszőnyeges játszótér, mozgáskorlátozott fitnesz eszközök, elektromos gépkocsi töltő kialakításával várnak új vendégkört, ezek a gyermekesek, fogyatékossággal élők. De az idősebb korosztály mozgását is segíti a lift, közérzetüket javítja a minden szobában meglévő légkondicionálás és a nordic walking lehetőség. Az értékesítés támogatására új honlapot készíttettek és új szoba-foglalási rendszer segíti majd a vendégeket.

A pályázati támogatás mellett a beruházáshoz az önkormányzat önerőt is biztosított, ennek összege 46.050.412 forint.

Novák Ferenc polgármester elmondta: a pályázat nyerteseinek kihirdetése után most a közbeszerzési eljárás következhet, a beruházás ennek lezárulta után indul, a remények szerint azt már jövő év elején el is kezdenék, hogy a szezonra már a megújult létesítmény fogadja a vendégeket.