Főoldal » Hírek » COVID-Tájékoztatás (2020.12.21.)

Tisztelt Zalakarosiak!

A koronavírus járvánnyal összefüggésben településünkön ma (2020. december 21.) az alábbi számú megbetegedések és járványügyi megfigyelés alá helyezések vannak jelenleg érvényben:

Járványügyi elkülönítés: 7 fő, megfigyelés alatt 0 fő.

Van aki a mai nappal már elhagyhatta otthonát és közösségbe mehetett, ugyanis feloldották a járványügyi elkülönítését (igazolt SARS-CoV-2 beteg) vagy járványügyi megfigyelés (érintkezett igazolt SARS-CoV-2 beteggel, de tünetei nem súlyosbodtak, 10 nap házi karantén) alá helyezését.

Eltörölték a vásárlási idősávokat, így a boltok és üzletek minden időszakban mindenki számára látogathatóak a szabályok betartásával (maszkviselés, távolságtartás).

Az operatív törzs döntése értelmében a központi szigorító intézkedések 2021. január 11-ig továbbra is érvényben maradnak. Ez azt is jelenti, hogy szilveszterkor sem lehetnek bulik, utcabálok, rendezvények.

2020.december 21-én döntött a kormány, miszerint szentestére, december 24. estéjétől december 25-én reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat Magyarországon.

A magánrendezvényeknél marad a10 fős korlátozása, de ahogy eddig is, a 14 évesnél fiatalabbak nem számítanak bele a létszámba

A szentestére vonatkozó döntések mellett életben maradnak a tilalmak és korlátozások!

Kérem, fontolják meg, meglátogatják-e idős vagy veszélyeztetett rokonaikat.

A fenti egy lehetőséget, amivel úgy kell élni, hogy a biztonságot megtartsuk.

Már lehet előzetesen jelentkezni oltásra: https://vakcinainfo.gov.hu/

A járvánnyal összefüggő szabályokat kérem továbbra is szigorúan tartsák be!

Tisztelettel köszönöm meg szíves együttműködésüket!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel,

Novák Ferenc

polgármester