Főoldal » Hírek » 70 év felettiek ellátásáról tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

Településünkön sok  70 év feletti ember él, legtöbbjüknek  szerencsére van a városban közvetlen családtagja, gyermeke, unokája, hozzátartozója és biztos vagyok benne, hogy szüleiknek, nagyszüleiknek minden segítséget és támogatást megadnak ezekben a nehéz időkben.

Ugyanakkor vannak olyan időseink is, akik egyedülállóak, magukra hagyottak és nincs senki, aki segítene nekik.
Amennyiben az érintett 70 év feletti polgárok nyilatkozatban vállalják és ellenőrizhető módon be is tartják az otthon tartózkodást, ezzel együtt pedig kérik a város segítségét az ellátásukról való gondoskodásban (étel házhoz szállítása, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, csekk befizetés a nyugdíjuk terhére), úgy önkormányzatunk megszervezi nekik azt.
Az erre vonatkozó igényt a következő telefonszámokon lehet jelezni hétköznapokon, 8-14 óra között: +36/30-461-68-44.
Emailben szintén lehet jelezni: zalakaros.hazi@gmail.com.

Az ellátást munkanapokon tudjuk nyújtani, a településen dolgozó gondozók kapacitásának erejéig tudunk részt venni a segítésben.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy  Szolgálat munkatársainak feladatellátása során az alkalmazott védőeszközök használata kötelező, a lakosság együttműködésére fokozottan számítunk.

Azt is kérném kiemelni, hogy amennyiben valaki a környezetében lát olyan időst, akiről feltételezhető, hogy nem jut hozzá el az információ, illetve nem állnak rendelkezésére a szükséges eszközök, jelezhet az idős érdekében.

Aki vállalja az otthon maradást és kéri a segítséget telefonon, vagy emailben, annak egy kérelmet kell kitöltenie az adataival.

Akinek van internet hozzáférése, az beküldheti a kitöltött kérelmet elektronikus úton a hivatal@zalakaros.hu  email címre.

 A kérelem elérhető itt: https://onkormanyzat.zalakaros.hu/

Akinek nincs otthon internet hozzáférése, annak a telefonos jelzés után (93/340-100) kérelmét rögzítjük.

Kérjük, hogy csak azok a 70 éves, vagy 70 év feletti  idősek kérjenek ilyen típusú segítséget, akiknek ezt a hozzátartozóik nem tudják megoldani.

Megszerveztük, hogy hétfőtől valamennyi érintettnek házhoz visszük az ételt, nem kell emiatt kimozdulniuk otthonról.

Kedves Karosiak!

Kérem mindazokat, akik nemrég tértek haza külföldről, hogy a közösség védelme érdekében két hétig maradjanak otthon, önkéntesen vállalt karanténban!

 A hatóságilag házi karanténra kötelezettek száma jelenleg a városban 5 fő.

A meghozott döntések azt szolgálják, hogy a világjárvány negatív hatásai a lehető legkisebb mértékben érintsenek bennünket.

 A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámokat (+36-80-277-455; +36-80-277-456) hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében. Ezek a hét minden napján 24 órában elérhetők, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázhatók. A vonalakon szakemberek adnak információt a koronavírusról. A koronavírusról folyamatosan frissülő információk elérhetők a www.koronavirus.gov.hu oldalon.

Helyi elérhetőségek:

 https://onkormanyzat.zalakaros.hu/ (HONLAP)

https://www.facebook.com/search/top/?q=zalakaros%20v%C3%A1ros%20%C3%B6nkorm%C3%A1nyzat%C3%A1nak%20hivatalos%20oldala (FACEBOOK OLDAL)

Felelősségteljes magatartással, egymásra fokozottan figyelve, a  szabályozásokat betartva vészeljük át közösen az előttünk álló időszakot! Vigyázzunk egymásra!

Novák Ferenc polgármester