Főoldal » Programok » Új mozgáslehetőségek alapítványi támogatással
Új mozgáslehetőségek alapítványi támogatással

Kulcsár Csongor, az alapítvány elnöke elöljáróban elmondta: arra törekednek, hogy mind szélesebb kör számára kínáljanak mozgási és kikapcsolódási lehetőséget.

-       A felnőtt korosztályt érinti például leginkább a Civil Házban heti két alkalommal tartott tartásjavító gerinctorna. A foglalkozásokat Biczó Andrea gyógytornász vezeti, azokon a részvétel ingyenes, itt is szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy alapítványunk ezt kizárólag zalakarosiak számára indította, nemcsak az ingyenességet, de a részvételt is csak karosiak számára tudjuk biztosítani. A torna nagyon sikeres, ugyanis eredetileg heti egy alkalommal indult, az érdeklődés miatt növeltük a lehetőségek számát heti kettőre. A foglalkozások kedden délután hattól, csütörtökön öt órakor kezdődnek.

A felsősök számára az alapítvány támogatásával egy új mozgásforma megismerésére nyílik e tanévtől lehetőség, ez pedig a lovaglás. A galamboki Panka Lovarda két oktatójával összesen húsz jelentkező, abszolút kezdő lovas számára biztosítanak lovaglási lehetőséget, az órákon azonban a gyerekek minden egyéb, a lótartáshoz és –gondozáshoz kapcsolódó tevékenységgel is megismerkedhetnek. Az alapítványi támogatásnak köszönhetően az órák nagyon kedvezményes, 500 forintos áron érhetők el, a gyerekek kíséretéről és szállításáról iskolaidőben, a délutáni foglalkozások keretében gondoskodnak.

Kicsik és nagyok számára egyaránt remek mozgási lehetőség lesz a szeptember 23-24-én megrendezésre kerülő II. Kis-Balaton futóverseny, a megvalósításhoz az alapítvány 200 ezer forinttal járul hozzá. A fent említett programok közel egymillió forintos tételt jelentenek a sportalapítvány kiadásában, ezen felül támogatták és támogatják az utánpótlás foci és kosárlabda táborokat, edzéseket, illetve a felnőtt futballt is.

Kulcsár Csongor elmondta: a közelmúltban mintegy másfél millió forintért két teqball-asztalt is beszereztek, ezek egyikét az iskola melletti sportudvarban, a másikat a Sportcentrum pályája mögötti területen helyezték ki. Az asztalokat bárki használhatja. Aki még nem hallott a teqballról: a játék voltaképpen lábtenisz pingpongasztalon. A teqball  egy futballalapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére, emellett szórakoztató és izgalmas is. Játszhatják ketten, négyen, vagy többen is, a pingponghoz hasonlóan forgó-játékként.

-       Bízunk benne, hogy mind színesebb és tartalmasabb időtöltést tudunk kínálni a helybéliek számára. A sportalapítvány elkötelezett abban, hogy a lakosságot egy minél egészségesebb, aktívabb életmód felé segítse, s az említett támogatásokkal, beszerzésekkel remélhetőleg ehhez újabb lehetőségeket teremthettünk – mondta az alapítvány elnöke.