Főoldal » Programok » Ózongenerátor a háziorvosi rendelőnek
Ózongenerátor a háziorvosi rendelőnek

A járványhelyzetre való tekintettel az önkormányzat folyamatosan segíti különböző intézményei, szervezeti egységeit a védekezésben, legyen az akár maszk, akár fertőtlenítőszer.

Az egészségügyi ellátás feltételeinek javítására azonban további lépést tett, a betegellátás minél higiénikusabb végzéséhez egy ózongenerátort is beszerzett ehhez, melyet a napokban adott át Novák Ferenc polgármester Asnake Alemayehu háziorvos számára.

A százezer forint értékű hordozható ózongenerátor vegyszermentesen tud olyan szabad kézzel és szemmel nem elérhető helyeket is tisztítani, melyeket másképp lehetetlen, ezzel is megelőzve a jelenlegi koronavírus kórokozóinak terjedését. A felületen megtapadó, valamint levegőben jelen lévő vírusok, baktériumok, penész és egyéb gombák ellen hatásos, egyúttal sterilizál. A mikroorganizmusokat úgy pusztítja el, hogy nincs fertőzöttség visszaesés, tehát a kórokozók nem tudnak immunitást felépíteni, ez a hagyományos vegyszerek esetében nem garantált. Vegyszermentessége okán idős emberek, csecsemők és kisgyermekeknél, de legyengült immunrendszerrel rendelkezőknél is lehet ilyen módon hatékonyan fertőtleníteni a helyiséget.