Főoldal » Hírek » Lakossági tájékoztatás-2020.04.28
Lakossági tájékoztatás-2020.04.28

Tisztelt Karosiak!

A járványhelyzetre való tekintettel rendkívüli szigorítást nem kellett bevezetni településünkön, hiszen a korlátozó intézkedések korrekt módon betartásra kerültek, amelyért ezúton is köszönetet mondok.

A védekezés egyik eszközét, a maszkot, igyekeztünk eljuttatni minden háztartásba, és akinek nem jutott, azt kértük, kérjük, hogy jelezze Gerencsér László településgondnoknál (Tel.: 30/619-5053)

Az eddigi információk szerint a szájmaszk jó eséllyel csökkenti annak az esélyét, hogy akik már fertőzöttek, de nem tudnak róla, megfertőzzenek másokat. Ugyanakkor az egészséges embereknek is nyújtanak bizonyos fokú védelmet a nyálcseppekhez, nagyobb porszemcsékhez tapadt vírusok belélegzése ellen.

Ezért kérem Önöket, hogy zárt terekben (pl. a kereskedelmi egységekben) a megfelelő távolság tartása mellett (amely a helyiségben tartózkodók számát is meghatározza) használjanak maszkot vagy más, védekezésre alkalmas fizikai eszközt, például sálat vagy kendőt az arcuk takarására, hogy ezzel is védjék magukat és környezetüket.

Bízva az önök megértésében, és felelősségteljes hozzáállásukban, Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Köszönettel,
Novák Ferenc
polgármester

Zalakaros Város Önkormányzata

2020.április 28.