Főoldal » Programok » Indulhat a strandszezon!
Indulhat a strandszezon!

Megnyitotta a strandi szezont a Zalakarosi Fürdő.

Az április 30-án tartott szezonnyitó ünnepségen Novák Ferenc polgármester és Martinné Müller Andrea üzemeltetési vezető köszöntötte a megjelenteket.

A polgármester a fürdő múltjáról szólva elmondta: az 1960-as évek elején szén-hidrogén kutatás közben találtak rá az ásványi anyagokban gazdag forró vízre. Erre épültek természetesen az első medencék, a fürdő 1965-ben nyitott meg kapuit a nagyközönség előtt a megye egyetlen termálfürdőjeként. A kezdeti sikerek mellé csatlakoztak aztán az éjszakai fürdőzések is, melyeket bizony már 1973 óta tartanak a létesítményben.

Martinné Müller Andrea a Zalakarosi Fürdőt bemutatva elmondta: a 12 hektárnyi zöld terület mellett 22 medence, vízi világ, szaunák, csúszdák, gyermekmedencék, termálvizes fürdők, élmények, szórakozás és gyógyulás vár az ide látogató vendégekre. Zalakarost nemcsak a Nyugat Balatoni régió legnagyobb családbarát fürdőjeként tartják azonban számon, hanem olyan településként is,  mely számos aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

A tavalyi évtől egy teljesen új beléptetési rendszerrel indították el a nyári szezont, modernebb, nyitottabb, vendég centrikusabb fürdővel találkozhatnak az érkezők, mely lehetővé teszi szinte a teljes készpénzmentességet a fürdő területén.

A szezon elején jelenleg a gyógyvizes medence, a 4-es számú termálvizes medence és a sportmedence áll a vendégek rendelkezésére. A többi medencét és szolgáltatást folyamatosan nyitják meg, a családi csúszdapark május 20-tól, az Adrenalin csúszdaegyüttes július 1-től válik elérhetővé a látogatók számára. A strandi kínálaton felül az élményfürdő kinti medencéje egész évben nyitva áll.

Az ünnepélyes szezonnyitón tánccsoportjaink léptek fel nagy sikerrel.