Főoldal » Programok » Az alsósok már a suliban
Az alsósok már a suliban

A kisdiákok szüleinek lehetősége van arra, hogy az iskolalátogatást alól felmentést kérjenek gyermeküknek a veszélyhelyzetre tekintettel, ehhez kérelmet kell benyújtani az intézmény igazgatójához. A távollét ebben az esetben igazolt hiányzásnak minősül. A Móra-iskolában eddig 11 esetben éltek ezzel a szülők – tudtuk meg Grófné Csatos Andrea intézményvezetőtől. Hangsúlyozta: a jelenléti oktatás során vett tananyagot a kollégák feltöltik a KRÉTA-rendszerbe is, de ebben az oktatási formában jelenleg a szülő feladata, hogy a gyermek elsajátítsa az anyagot, magyarul: párhuzamos oktatás nem zajlik a valódi és az online térben.

-       A tanévkezdés óta bevett gyakorlatot alkalmazzuk most is a biztonsági intézkedések tekintetében, azaz testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítés után lépnek be a tanulók az iskolába. Az órák alatt nem kötelező a maszk viselése, a közösségi tereken és szünetekben azonban igen. A gyerekek közötti megfelelő távolságtartásra ügyelünk, most, mivel felsősök nincsenek, ez picivel könnyebben is megy. Az órák alatt is szellőztetünk, és igyekszünk a termeket, használatban lévő helyiségeket folyamatosan fertőtleníteni – mondta el az igazgatónő.

-       Nagyon hiányoztak a gyerekek nekünk is, egymásnak is, hihetetlenül jó érzés ezt a zsivajgást hallani, ami most betölti az épületet – vallotta be az igazgatónő. – Mi, kollégák is nagyon örülünk egymásnak, és bízunk benne, hogy felsőseinket is hamarosan fogadni tudjuk!