Főoldal » Programok » A szépkorúakat ünnepelték
A szépkorúakat ünnepelték

Az Idősek Világnapja alkalmából városunk ezüst korú lakóit ünnepelte az önkormányzat október 1-jén.

Az időseket Novák Ferenc polgármester üdvözölte. Beszédében tájékoztatott a városban történt ez évi fejlesztésekről, az önkrományzat terveiről, és köszönetet mondott mindazoknak, akik valamely művészeti csoportban tevékenykedve hozzájárulnak a városi programok színvonalának növeléséhez.

A polgármester biztatta az időseket arra, hogy minél aktívabban töltsék el idejüket, éljenek a város által kínált kulturális, sport- és egyéb szabadidős lehetőségekkel, hiszen a közösségi élet óriáis segítséget nyújt abban, hogy minél tartalmasabban, pozitívabban töltsék le a nyugdíjasok a napokat.

- Őszinte szívvel kívánom, hogy az Önök felé fordulás, a szeretet, a figyelem ne csupán ezen a napon adassék meg az Önök számára. A szeretet nem csupán anyagi lehetőség függvénye, ahogyan a törődés, az odafigyelés sem. Kívánom, hogy minden napjukat aranyozza be valami, amire szívesen gondolnak vissza, amikor este álomra hajtják a fejüket, ami erőt ad a nehezebb, betegesebb napokat is elviselni. Kívánok szerető gyerekeket, vidám unokákat, egészséges napokat, törődést mindannyiuknak! - mondta a polgármester.

Az ünnepség keretében Novák Ferenc emléklapot nyújtott át azoknak, akik 80., 85., 90., 95. életévüket betöltötték, majd a Rügyecske Táncegyüttes adott műsort, majd a Dalárda-Vegyeskar lépett fel és operett slágereket is hallgathattak a jelenlévők. Az ünnepséget jó hangulatú beszélgetés, közösen elköltött vacsora zárta.