Főoldal » Programok » A pedagógusokat köszöntötték
A pedagógusokat köszöntötték

A tanári pálya minden más pályánál tágasabb, távlatosabb, határtalanabb, s mint a Nílus termékeny vize, túlárad saját partjain. A jó tanár nemcsak pedagógus, hanem kertész, filozófus, esztétikus, lélekbúvár, művész és mesterember egy személyben, s nemcsak tudását közvetíti – bár ez sem kevés – hanem példát ad, jellemet formál, ültet, gyomlál, olt és szemez, mint a kertész, életet visz a könyvekbe, a könyveken keresztül a tanításba, állandó és eleven hidat épít az eszmény és a mindennap, az elvontság és a tapasztalás közé – idézte a pedagógusnapon Gyergyai Albert szavait Novák Ferenc polgármester, aki az önkormányzat nevében mondott köszönetet a tanítók, óvónők, bölcsődei dolgozók, valamint az intézmények technikai dolgozói előtt éves munkájukért.

A pedagógusokat köszöntötte a Nagykanizsai Tankerületi Központ vezetője, Magyar Ferenc is, valamint a Szülői Munkaközösség nevében Matyovszky Zsoltné elnök.

Az oktatási intézmények munkatársainak a Szülői Munkaközösség virággal, ajándékkal is megköszönte egész éves munkáját, a gyerekek pedig kis műsorral kedveskedtek.