Főoldal » Programok » Zala megye fejlesztéséért kitüntetés a polgármesternek
Zala megye fejlesztéséért kitüntetés a polgármesternek

Zalakaros, a térség fejlesztésében nyújtott kiemelkedő és példamutató szakmai tevénysége elismeréséül  a megyeházán szeptember 14-én tartott ünnepségen a megyegyűlés elnökétől, dr. Pál Attilától és dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől kapott kitüntetés a polgármester több ciklusbeli, a megyei életre is hatással lévő fejlesztéseiért megszavazott díj volt a megyegyűlés részéről.

-  Nagyon meglepett a kitüntetés, nem tudtam róla, hogy felterjesztettek rá. Számomra ez az elismerés azt mutatja, hogy városunk a megye gazdasági életében is meghatározó szereppel bír, és ez büszkeséggel tölt el – fogalmazott a díj átvétele után Novák Ferenc.

A polgármester két ciklusbeli városirányítása alatt olyan projektek valósultak meg, mint a közösségi közlekedés fejlesztése Zalakaroson és térségében, melynek keretén belül megújult a buszpályaudvar, buszöblök és buszvárók épületek a városban. Kerékpárutak épültek, számos fejlesztés történt a Zalakarosi Fürdőn, megépült és bővült a Civil Ház, korszerűsödött az óvoda és a bölcsőde, megújult a kertmozi épülete, elkészültek az új városközpont tervei. Átadták az öko-tavat, új rendezvényeket honosítottak meg és bővültek, elmélyültek a város nemzetközi kapcsolatai.

A polgármester elmondta: a kultúráért végzett munkáját a megye korábban már Zala megye  közművelődéséért díjjal köszönte meg, a fejlesztésekért végzett elismeréssel a város egészének súlyát, meghatározó szerepét értékelték most.