Főoldal » Hírek » Városunkon is áthalad a Tour de Hongrie
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2021. május 12–16. között megrendezésre kerülő Tour de Hongrie nemzetközi és nagy népszerűségnek örvendő kerékpárverseny 2021. május 13-án városunkon is keresztülhalad.
Mint ahogy a Karosi Krónikában olvashatták, a verseny közlekedési korlátozásokkal is jár. A kerékpárverseny mivel a közúton fog haladni, a rendőrség a verseny lebonyolításához forgalmi korlátozásokat vezet be a verseny napján. A korlátozások útszakasz lezárásokat jelentenek megadott időszakokban.
Zalakarost előreláthatólag 17:00 óra körül érinti a verseny.
A mezőny érkezése előtt két órával: lezárják az utakat, ahol a versenyzők érkeznek - átengedő pontokon lehet csak gyalogosan áthaladni az úton rendőri felügyelet mellett. A mezőny érkezését megelőző kb. 30 perccel a rendezvény útvonalán tilos lesz közlekedni. A keresztirányú közlekedés az érkezést megelőző kb. 10 percig engedélyezve lesz. Az útlezárásokat, tereléseket rendőrök és polgárőrök fogják biztosítani.
Átengedő pontok:
- Bodahegyi út – Petőfi u. kereszteződése
- Alma u. – Termál u. kereszteződése
Az MTVA élő közvetítését átveszi további tíz nemzeti Tv társaság. A napról az Eurosport 1 csatorna 45 perces összefoglalót fog sugározni. A helikopteres és drónos felvételeket, összefoglalókat leadják a televízióban, ahol Európaszerte követik figyelemmel a versenyt, így várhatóan több millióan fogják városunkat is látni. Mindannyiunk érdeke, hogy Zalakarosról szép, esztétikus és vonzó kép alakuljon ki, hogy felkeltsük a nézők érdeklődését és újabb látogatókat vonzzunk be. Szeretném kérni, hogy szépítsék, gondozzák otthonuk környezetét – főként az útvonal mentén lakók – , hogy jó híre menjen városunknak. Legyünk kiemelt és különleges helyszíne a Tour de Hongrie-nak!
Együttműködésüket ezúton is köszönjük!