Főoldal » Programok » Városi újévi köszöntés

A vendégeket a Hotel Karos Spaban Novák Ferenc polgármester köszöntötte, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos társaságában, műsort a Nagykanizsai Fúvószenekar kisegyütttese adott.

Újévi beszédében Novák Ferenc polgármester elsőként köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt évben segítették a település munkáját, előbbre jutását. Külön hangsúlyozta a közösségeknek a település életében betöltött szerepét, egyúttal megköszönve a civilek önkéntes munkáját.

Zalakaros számára a múlt esztendő ünnepi és jelentős év volt. A város életét meghatározó fürdőt ötven éve létesítették, megteremtve ezzel a város számára az állandóságot, a stabil alapokon működést. Méltó zárása volt ennek az évnek egy olyan jelentős projekt megvalósítása, mint a Termáltó és ökopart több mint fél milliárdos beruházása. Ezzel a projekttel, a „Meríts erőt a természet csodáiból!” települési jelmondat tartalma egy újabb értéktárral bővült a zalakarosiak és ide látogatók örömére. Lezárultak a kerékpáros fejlesztések is, nemrég adtuk át a tóhoz is vezető újabb szakaszt. Egymást erősítő, egymást kiegészítő fejlesztésekről van szó, amelyek ugyanakkor további lehetőséget is biztosítanak. Itt szeretném megköszönni Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos úr hathatós támogatását, aki nélkül mindezek nem valósulhattak volna meg. Ezekhez a fejlesztésekhez kapcsolható a fürdő gasztronómiai beruházása is. Egy 25 millió forintos beruházás keretében, november derekán vehették először birtokba a volt szolgálati lakásból átalakított Civil Házat a városban működő önkéntes szervezetek. Az adventi-karácsonyi időszakot a díszkivilágítás modernizálásával és bővítésével tettük szebbé – emelte ki a jelentős történéseket a polgármester. Mint mondta: a két nagy beruházással - a tóval és a kerékpárút megvalósításával- Zalakaros életében lezárult egy fejlesztési időszak, egy jelentős ciklus.

Újabb céljaink vannak azonban, melyek megvalósításával továbbra is Magyarország turizmusának élvonalába szeretne tartozni Zalakaros - fogalmazott. - A gyógyhelyfejlesztés keretében tervezzük egy rendezvényház építését mintegy 600 millió forint értékben, a második ütemként a Dísz tér átalakítását, egy rendezvénytér létrehozását 400 millió forint összegben. Pályázatot nyújtunk be az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére,egy egészségház létrehozására a Jegenye soron. A zöld város projekt keretében az arborétum és régi településrész fejlesztését céloztuk meg. A fürdő csúszdapark építését tervezi saját forrásból – jelölte meg 2016 kiemelt céljait Novák Ferenc.

Hangsúlyozta ugyanakkor: a település fejlődése nemcsak épületek, létesítmények felhúzásából áll, hanem ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb az itt élő, dolgozó emberek életminősége, az, hogy a városban élők valamennyien jól érezzék itt magukat, családi és gazdasági életük kiteljesedhessék Zalakaroson. Ehhez kívánt mindenkinek jó és minőségi munkát, erőt, kitartást a polgármester, valamint a pohárköszöntőt mondó Manninger Jenő országgyűlési képviselő is, s a vendégek valamennyien a szerencsés 2016-os évre koccintottak.

Forrás: Zalakarosi Krónika