Főoldal » Programok » Új közösségi tér a civileknek

A nyolcvan fő befogadására alkalmas helyiséget közel 20 millió forintból újíttatta fel a város, az épületben elsősorban a Dalárda-Vegyeskar és az Ezüst Klub összejöveteleit tartják, a művészeti együttesek próbáinak helyszíne továbbra is a fürdő nyári bejárata feletti közösségi tér marad.

Az ünnepélyes átadáson Czirákiné Pakulár Judit hangsúlyozta: természetesen minden civil szervezetet szeretettel várnak a felújított házba, hiszen az immár alkalmassá vált közösségi rendezvények lebonyolítására. Mint mondta: bár viták előzték meg a helyválasztást, s több kritika is érte a testület szándékát, úgy véli, a felújítás jól sikerült, s végre otthonra találhatnak a város civil csoportjai.

A ház elsősorban a zalakarosiakat szolgálja, s a közeljövőben rendszeresen helyet ad programoknak, előadásokat, kézműves foglalkozásokat tervezünk ide. Városunk azonban készen áll a Gyógyfürdő téren rendezvényház építésére, a tervek megvannak, bízunk abban, hogy az épület kialakításához hamarosan hozzáfoghatunk. Az az épület már nemcsak a helyiek, de a turisták érdekeit is szolgálja, lehetőséget ad mozi, színházi előadások, esküvők, konferenciák megtartására - jelezte az alpolgármester.

Czirákiné köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik aktív részesei voltak az új közösségi tér kialakításának, majd átadta az épület kulcsait Tóthné Krémer Máriának, az Ezüst Klub, valamint Gönczöl Györgynek, a Dalárda-Vegyeskar vezetőjének. Mindkét vezető üdvözölte az önkormányzat fejlesztését, s egyöntetűen úgy fogalmaztak: most érzik úgy, hogy végre otthonra lelhettek csoportjaik tagjai.

Az átadást szalagátvágás, kulturális műsor tette ünnepélyesebbé, s az épületet és annak minden használóját megáldotta dr. Háda László plébános.

A ceremóniát kötetlen beszélgetés zárta, melyen a Közösségi Ház vezetője, Sinkovics Norbert házigazdaként az Ezüst Klub tagjai által készített finomságokat is kínált.

Forrás: Zalakarosi Krónika