Főoldal » Programok » Tovább fejlődik a kerékpáros hálózat

Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester elmondta: a fürdő alatt, az ökotó mellett most elkészült új kerékpárút szakasz befejezéséhez nyert a város 132 millió forint támogatást, amely lehetővé teszi, hogy a zalakomári útra kiérő további közel egy kilométeres szakasz is megvalósulhasson.

Ezzel a fejlesztéssel megint egy jelentős lépést tesz előre a település a turisztikai infrastruktúra javítása, a kerékpáros turizmus feltételeinek megteremtése terén. A közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására feltételesen már korábban lefolytattuk, így, mivel – polgármester úr szabadsága miatt – aláírhattam a támogatási szerződést, a kivitelezés meg is kezdődhet. Ez azért nagyon fontos, mert a beruházásnak még az idén meg kell valósulnia.

A karosi célok között előkelő helyen szerepel a kerékpáros turizmus infrastruktúrájának kiépítése, s további pályázatok előkészítése is megkezdődött. Tervezzük a Petőfi utca-Fő utca-Kossuth utca vízelvezető árok befedését és azon kerékpárút kialakítását, valamint a térségi kerékpáros projektekhez való szoros kapcsolódást, együttműködést, például a Mura projekttel és a Zala Két Keréken mozgalommal. Továbbra is cél a Kis-Balaton érintésével a Balatoni Bringakörúthoz való kapcsolódás.