Főoldal » Hírek » Tájékoztatás kúttulajdonosok részére
Tájékoztatás kúttulajdonosok részére

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

A jegyzői hatáskörbe tartozó meglévő házi kutak (fúrt, ásott, vert) legalizálásával kapcsolatosan tájékoztatjuk a lakosságot, az érintett kúttulajdonosokat, hogy egyelőre semmilyen teendőjük nincs hatóságunk felé, nem kell semmilyen nyomtatványt, kérelmet, tervdokumentációt beadni.  Információink szerint az illetékes szaktárcák, kormányzati szervek dolgoznak a jelenlegi szabályozás, engedélyezési eljárás módosításán, egyszerűsítésén.

Fentiek alapján arra kérjük az érintetteket, hogy egyelőre semmilyen tervdokumentáció készíttetésbe, kútfelmérésbe se szíveskedjenek belefogni, amelyek jelenleg tetemesebb költséggel is járhatnak. Kérjük a kúttulajdonosokat, hogy szeptember 10-e után szíveskedjenek érdeklődni hivatalunknál az aktuális teendőkről, addig semmilyen kötelezettségük nincs. Amennyiben ezen időpontig a témában változás következne be, hivatalos csatornákon fogjuk Önöket tájékoztatni.

(Jegyző hatáskörbe tartozó kutak: éves vízkivétel nem haladja meg az 500 m3-t, talajvízkészlet – az első vízadó réteg – vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel, ivó- vagy egyéb háztartási célú vízigényt (pl. kertöntözés) elégít ki magánszemélyek részére, épülettel vagy annak építésére jogosító határozattal rendelkező ingatlanon van.)