Főoldal » Hírek » Tájékoztatás egyszeri támogatásról

Tisztelt Lakosság!

 

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2019. augusztus 30-i ülésén megalkotta az egyszeri támogatásról szóló 18/2019. (VIII. 31.) önkormányzati rendeletét.

A rendelet alapján a nyugdíjasok és a családok anyagi terheinek csökkentésére a Képviselőtestület szeptember hónapban anyagi támogatást nyújt a zalakarosi lakosoknak.

-          A Képviselőtestület a növekvő anyagi terhekre tekintettel 2019. évben egyszeri pénzbeli támogatásban részesíti azokat a Zalakaroson legalább egy éve állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen Zalakaros városon élő öregségi, ill. rokkantsági nyugdíjban, valamint az időskorúak járadékában részesülő személyeket, aki(k)nek az egy főre jutó havi nyugdíja/ellátása nem haladja meg a 199.500 Ft-ot.

A támogatás mértéke: 15.000 Ft/fő.

-          A Képviselőtestület 2019. évben a Zalakaroson legalább egy éve állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen Zalakaros városon élő tizenhat év alatti gyermekek, huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató gyermekek és a korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos gyermekek támogatására gyermekenként 10.000 Ft, abban az esetben ha a zalakarosi iskolába tanul, akkor 13.000 Ft összegű pénzbeli támogatást nyújt.

 

A támogatás kiosztásáról a Zalakarosi Közös Önkormányzati Hivatal gondoskodik, a támogatottak által benyújtott kérelem alapján, melynek benyújtási határideje a Zalakarosi Közös Önkormányzati Hivatalhoz 2019. szeptember 30.

A támogatási kérelem nyomtatványt tartalmazza a lakossági tájékoztató hátoldala, illetve letölthető ide kattintva. Kérelem.

 A támogatás kifizetését a Zalakaros Közös Önkormányzati Hivatal végzi 2019. október 10-i határidővel. 

 Zalakaros Város Önkormányzata