Főoldal » Programok » Szünetel az óvoda, bölcsőde, digitális oktatás a suliban
Szünetel az óvoda, bölcsőde, digitális oktatás a suliban

Óvoda, bölcsőde

Városunkban a kormányrendelet megjelenését követően Novák Ferenc polgármester az óvodákra és bölcsődékre vonatkozóan azt a döntést hozta, hogy ezekben az intézményekben kizárólag gyermekfelügyelet biztosított azon szülők gyermekei számára, akik olyan munkát végeznek, amely a vírus terjedésének megakadályozása szempontjából elengedhetetlen - például egészségügyi dolgozók -, és máshogyan nem tudják kisgyermekük felügyeletét megoldani. Ennek jelzése az intézményvezetőknél e-mailben, vagy telefonon lehetséges.

Általános iskola

Az iskolák a kormányrendelethez igazodva folyamatosan dolgozzák ki a digitális oktatás rendjét. Ahogyan más oktatási intézmények, úgy a  zalakarosi Móra-iskola sem látogatható a diákok számára 2020. március 16-ától, hétfőtől.

Az intézményvezető, Grófné Csatos Andrea által kiadott közlemény hangsúlyozza: ez nem jelent rendkívüli szünetet. A tanév más oktatási formában folytatódik.
Az intézmény pedagógusai ütemezetten feltöltik a KRÉTA rendszerbe a feladatokat, melyeket később egyeztetett formában számon is kérnek a tanulóktól. Ennek kidolgozása folyamatban van, ezért kérik a diákok és szülők türelmét, és kérik azt is, hogy a szülők és a gyerekek folyamatosan figyeljék az iskola honlapját és a KRÉTA rendszer üzeneteit!
A tantervi követelmények teljesítése miatt kérik a szülőket, hogy segítsék gyermekeiket a távoktatás folyamatában, a tananyag elsajátításában!
Akinek a KRÉTA rendszer használata problémát okoz, vagy nem rendelkezik megfelelő digitális eszközzel, az az iskola  email címén vagy telefonszámán jelezheti, és számára ez esetben segítséget nyújtanak.

Közétkeztetés

Közétkeztetést jelen helyzetben a szociális étkezők, a kiscsoportos gyermek felügyeletben lévők és indokolt esetben egyéb jogosultak részére folyamatosan biztosít az önkormányzat.

Március 23-tól az iskolás és óvodás gyermekek számára, akiknek szülei munkavégzésük miatt nem tudják a gyermek napközbeni étkezését biztosítani, lehetőséget adnak arra, hogy az ebédet a konyháról személyesen elszállíthassák. (Az erre vonatkozó tájékoztatás az óvoda, iskola honlapján megtalálható).

 A konyha működése nem áll le. A további vendég étkezés ellátása bizonytalan időre szünetel.