Főoldal » Programok » Résztvevői rekord a Tour de Zalakaroson

A versenyt ebben az évben új névadó támogatóval szervezte a Vuelta Sportiroda és a Teker Egyesület. Összesen 1329 résztvevő vágott neki a 127, 60 és 33 kilométeres távok valamelyikének. A bringás hétvégén a programot látványos triál bemutató, fergeteges hangulatú gyermekverseny és tészta party is színesítette.

A bringázás legkisebb híveit a szombati heves esőzések sem tántorították el a versenyzéstől: a gyerekek még nedves aszfalton indultak el a kijelölt körpályán, óriási hangulatot teremtve. Az U5, U7, U9 és U11 korosztályos fiúk és lányok szombaton 16 órától állhattak rajthoz, és a legügyesebbek nem sokkal később éremmel a nyakukban, vastaps kíséretében állhattak a dobogóra.

Vasárnap már igazi bringás idő várta a több mint 1300 résztvevőt. Először a Bianchi Zalakaros Maraton 358 fős mezőnye indult Galambok felé, a versenyzőket Novák Ferenc polgármester dudaszóval rajtoltatta. A tavaly debütáló, 750 méter hosszú, de átlagban 15-20% közötti meredekségű gelsei emelkedő most is megrostálta a mezőnyt, a hegyihajrát Sáska Zoltán nyerte. A mezőny egy jelentős részének tolnia kellett ezen a brutális meredeken a kerékpárt, de az indulók ezt láthatóan jókedvvel fogadták. Ekkor még nem tudták, hogy 10 km-re, a 15%-os meredekséggel kanyargó erdei úton, az első frissítő előtt igazi kuriózum várja majd őket. A Teker Egyesület néhány tagja ugyanis parádés hangulatot teremtett: jelmezben, ki dobbal, ki szobakerékpáron buzdította üvöltve, ugrálva a versenyzőket.

A Bianchi Zalakaros maratonon végül duplázott a szlovén Obal Primoz (Team Turbo Tropovci), aki a tavalyi győzelme után ismét elsőként teljesítette a MAPEI Tour de Zalakaros leghosszabb távját 03:11:37 alatt. Városunkból egyedül Szörcsökné Tóth Bernadett vágott neki a kihívásokkal teli távnak. 100 km megtétele után sajnos defektet kapott, így nem volt egyszerű számára az utolsó kilométerek megtétele. Kitartása és elszántsága azonban mindenképp tiszteletet illet, reméljük, a baleset nem szegte kedvét, és jövőre is a versenyzők között láthatjuk!

A maraton után a 7 Vezér teljesítménytúra 372 indulója gurult ki Garabonc felé, majd az éles rajt a névadó 7 Vezér Kalandparktól indult. A 60 km-es távot a férfiak közül leggyorsabban Vastag Marcell (Teker Egyesület), nőknél pedig Szekeres Dorina (Teker Egyesület) teljesítette. Itt is találkozhattunk azonban zalakarosi versenyzőkkel, akik közül a legjobb eredményt Koma László érte el, őt Szabadics Attila és Deutsch Szabolcs követte. A hölgyek mezőnyében pedig a még nagyon fiatal Egry Miléna teljesítménye a rendkívül figyelemre méltó, ő a 34. helyen zárta a versenyt. Óriási elismerés illeti kitartó sport munkájáért!

A legkésőbbi, de legnépesebb Karos Spa Kis-Balaton családi túra indulóiról is meg kell emlékezni. A közel 600 résztvevő 33 kilométeres túrára vállalkozott, hogy Galambok felé indulva megkerülje a Kis-Balatont. A leggyorsabbak dél körül értek vissza Zalakarosra, a kisgyermekes családok pedig 4-5 órát szántak erre a kirándulása. Itt is találunk sok karosi indulót: Ács Linett, Cserfő Antal, Dömötör Anna, Dömötör László, Dömötör Péter, Horváth Lili, Illés Zoltán, Koma Bence, Koma Csenge, Igazi Melinda, Mismás Eszter, Sair Sophie, Szabadics Eszter és Székely Krisztián vállalták a részvételt.