Főoldal » Hírek » Polgármesteri tájékoztató - március26

Tisztelt Zalakarosiak!

A képviselőkkel és a bizottsági tagokkal egyeztetve és egyetértésükkel

-a koronavírus járvány kapcsán kihirdetett vészhelyzet idején felmerülő rendkívüli kiadások fedezetére 5.000.000 Ft-ot csoportosítok át a 2020. évi általános tartalékból  a működési célú céltartalékok közé, amelynek felhasználásról képviselőtestületet utólag tájékoztatom.

Köszönettel vettem tudomásul az önkormányzati képviselőknek és a bizottsági tagoknak a járványügyi védekezés és védőfelszerelések beszerzése céljára vonatkozóan tett egy havi tiszteletdíjuk mértékéig terjedő felajánlását.

A Fürdő Zrt. és a Dolgozóinak Szakszervezete között a munkahelyek megtartása érdekében kötött megállapodást tudomásul vettem, javasolva, hogy a megállapodás időbeli hatálya 2020.április 30-ig terjedjen. A megállapodás kimondja, hogy amennyiben a munkáltató  - tekintettel a 40/2020. (III.11.) Korm. rendelet által elrendelt veszélyhelyzetre -  a foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget úgy a munkavállalót a munkaszerződése szerinti alapbér 66 %-a illeti meg díjazásként.

A Karos-Park dolgozói folytatják a település működéséhez szükséges munkáikat, az óvodában gyermekfelügyelet és szabadságolás történik, a konyha ellátja elsősorban a szociális étkezőket, az érintettek számára az étel kiszállítása történik.

A Közös Önkormányzati Hivatal telefonon elérhető, problémáikban, - főként a nehéz helyzetbe kerülőknek - megpróbálunk segítséget nyújtani, ellátjuk őket információkkal esetleg tanácsokkal. (Tf.: 93/340-100).

A legkülönbözőbb szolgáltatások a személyes ügyfélfogadás mellőzésével végzik feladataikat.

Zalakaroson jelenleg nincs koronavírusos beteg,  6 fő van karanténban - nekik nemsokára letelik a kötelező (14 napos) időszak - illetve a Nagykanizsai Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya határozattal 5 fő járványügyi elkülönítését rendelte el.

 

Köszönöm mindenkinek, aki e nehéz időszakban helytáll, aki csökkenti a gondok nagyságát, aki felajánlotta segítségét!

Vigyázzunk egymásra!

Novák Ferenc

polgármester