Főoldal » Programok » Ovi-foci pályát avattak
Ovi-foci pályát avattak

A 18 és félmillió forintos beruházás alapítványi, önkormányzati és TAO-s forrásból valósult meg. A 6x12 méteres létesítmény multifunkcionális, így a pálya alkalmas a foci mellett, kosarazásra és röplabdázásra is.

A pályát Novák Ferenc polgármester, dr. Molnár Andrea, az alapítvány kuratóriumának elnöke és ifjabb Buzánszky Jenő, az alapítvány létrehozójának fia adta át a gyermekek számára.

Molnár Andrea elmondta: az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány már több mint 400 óvodában valósította meg pályaépítési programját, melynek nem titkolt célja, hogy a gyerekek minél korábban elsajátíthassák e labdajátékok alapjait.

- Óvodánk büszkélkedhet már tornaszobával, melyet napi szinten tudunk használni – jelezte Baloghné Fábos Éva óvodavezető az átadáson. – Intézményünk részt vesz a Bozsik-programban is, a gyerekek az edzéseket eddig az iskola tornatermében végezték.

-   Nagyon büszke vagyok erre a fejlesztésre, hiszen amellett, hogy örömteli, hogy alapítványi támogatással jöhetett létre, egy rendkívül fontos színterévé válik gyermekeink nevelésének. Ők a jövőnk, az ő fejlődésük, az ő egészségük mindennél fontosabb számunkra, így e tekintetben is mérföldkőnek nevezem a mai átadást – fogalmazott Novák Ferenc polgármester. Mindezek mellett elmondta: a városban több beruházás is elindulhatott az elmúlt hónapokban, így a gyógyhelyközpont építése, az útfelújítások, vagy a fürdő ifjúsági szálláshelyének kialakítása, melyek a lakosság és a város iránt érdeklődők komfortérzetét egyaránt szolgálják.

Mi sem természetesebb, mint hogy az avatási ceremónián a kis ovisok adtak műsort, melyben komoly szerephez jutottak a labdák is, és reméljük, a gyerekek továbbra is ugyanolyan boldog lelkesedéssel játszanak a pályán, amilyennel az avatásra ékező vendégeket köszöntötték.