Főoldal » Hírek » Önkormányzati segítség a védekezéshez

Zalakaros Város Önkormányzata a saját költségvetéséből már a veszélyhelyzet kihirdetésekor elkülönített ötmillió forintot a koronavírus megjelenésével kialakult helyzet kezelésére, a szükséges intézkedések megtételére.

Ennek egyik fontos eleme volt, hogy a védekezés segítésére maszkok szétosztásáról döntöttünk, amelyeket megrendeltünk. A teljesítés elhúzódása miatt-és időbeni cselekvés érdekében -önkénteseket kerestünk a maszkok házilagos gyártására. Hunyadi Mátyásné és férje összesen több mint ezer darab maszkot, Bodor Katalin pedig közel hétszáz szájmaszkot készített, melyhez az alapanyagokat az önkormányzat szerezte be. Így a megrendeltekkel együtt összesen 3275 db szájmaszk készült. Erre összesen az Önkormányzatunk 1.388.770 Ft-ot fordított A maszkokat első körben a veszélyhelyzet kezelésében, és intézkedéseinek frontvonalában dolgozók kapták (intézmények, szociális alapellátó szolgálat, Karos-Park munkatársai, önkormányzati dolgozók), de az óvodások, iskolások is kaptak maszkokat. A zalakarosi önkéntes tűzoltók kiemelt szerepet vállaltak a maszkok kiosztásában, így a segítségükkel háztartásonként két darab szájmaszkot tudott eljuttatni az önkormányzat a karosi lakosokhoz. Amennyiben valamelyik háztartásba véletlenül nem került maszk, vagy esetleg indokoltan szükség lenne további maszkokra, kérjük, jelezzék Gerencsér László falugondnoknak a 30/619-5053 telefonszámon, és azokat eljuttatjuk a megjelölt címre.

Még egyszer köszönjük a szájmaszkok készítőinek, az önkéntes tűzoltóknak, illetve minden veszélyhelyzetben való védekezésben résztvevő munkáját és segítségét, akik fáradhatatlan munkájukkal segítik a mindennapi életet Zalakaroson!

A maszkok használata elsősorban a kórokozók terjedését akadályozza meg, ezért továbbra is azt kérjük, aki teheti, maradjon otthon!