Főoldal » Programok » Negyvenéves az óvoda
Negyvenéves az óvoda

Alapításának 40., jelenlegi Liget utcai működésének 30. évfordulóját ünnepelte az óvoda.

A jeles eseményt az intézmény apróságai, óvónők, városvezetők, intézményvezetők és szülők együtt ünnepelték.

A Búzavirág csoport körtánccal, dallal készült az eseményre, a Novák Ferencné által vezetett krónikálból, az óvoda tárgyi emlékeiből kiállítás is nyílt, és mivel születésnap elképzelhetetlen torta nélkül, a gyereksereg vidám szülinapi dalolása mellett hatalmas tortát is megszeghettek az óvónők, amiből a kis ovisok - persze szigorúan csak ebéd után - falatozhattak.

Az ünneplőket köszöntő polgármester, Novák Ferenc elmondta: bár az óvoda a négy évtized során több fenntartót is "váltott", a minőségi munka mindig is jellemző volt az intézményre, az ott dolgozókra. Az ovi büszkélkedhet Zöld Óvoda és Madárbarát Óvoda címmel, a csoportok által ápolt hagyományok kiemelkedőek, követendő példák számos más óvoda előtt is.

Az ovi által összegyűjtött fotó- és sajtóanyag pedig ékes bizonyítéka annak, hogy az intézményben jó hangulatú, remek színvonalú munka zajlik évről évre, melyhez a szülők is mindig példamutatóan és lelkesen adják támogatásukat, s ugyanez mondható el a mindenkori városvezetésről is.

A polgármester az évfordulóra emékeztető oklevelet adott át Hartainé Bobay Éva óvodavezetőnek, és szólt arról a nagy értékű ajándékról is, melyet az önkormányzat mindhárom működő csoport számára eljuttat a szülinap kapcsán.