Főoldal » Programok » Mikulás Zalakaroson

A Nagyszakállút az iskola tornatermében rengeteg kisgyerek várta, hellyel kínálta; a bátrabbak a közelébe merészkedtek, énekeltek neki, sőt akadt, aki a zsákját is bizony átkutatta, a félénkebbek messziről figyelték őt, de a csomagok átadásánál már mindenkinek elszállt a bizonytalansága.

A Mikulásnak láthatóan jólesett a vidám gyermektársaságban időzni. Minden bizonnyal nagyon elfáradt már, hiszen rengeteg helyen járt városunkon belül. Meglátogatta a kis bölcsiseket, ajándékot vitt az ovisoknak, még az iskolásoknak is jutott kis finomság a puttonyból.

Járt az úszóklubnál, ahol igazán sportosan fogadták őt, hiszen jövetelét vidám verseny előzte meg. Megérdemelt jutalmat kaptak a Mikulástól a karatékák is, s a Zalakarosi Futrinkák gyermekeihez is eljutott a Télapó. Járt a Zalakarosi Fürdőn, ahol a pancsoló kisgyermekeket ajándékozta meg, de a fürdő és a dolgozói alapítvány jóvoltából a fürdő minden munkatársának gyermekét meghívta egy vidám Mikulás-estre.

Rengeteg finomságot hozott a gyerekeknek, akik ezen a napon hatályon kívül helyezhették az édesség fogyasztással kapcsolatos szülői tilalmakat s bátran falatozhattak. Virgácsot talán senki nem kapott, mi legalábbis nem láttunk egyetlen Mikulás-csomagban sem. Jó érzés tudni, hogy itt bizony csupa-csupa jó gyerek lakik!

Forrás: Zalakarosi Krónika