Főoldal » Programok » Megnyílt az isteni

A Kaposvári Egyházmegyében a kaposvári Nagyboldogasszony székesegyház és az andocsi kegytemplom mellett városunk templomát jelölte ki a megyéspüspök jubileumi búcsú elnyerésére.

Az ünnepélyes szertartáson és az azt követő szentmisén az egyházmegye papsága, helyi és környékbeli hívek vettek részt és imádkoztak együtt.

Ferenc pápa március 13-i bűnbánati szertartás keretében az irgalmasság rendkívüli szentévét hirdette meg, mely ez év december 8-án, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén veszi kezdetét a Szent Péter-bazilika szent kapujának megnyitásával, és 2016. november 20-án, Krisztus Király ünnepén zárul.

„Meggyőződésem, hogy az egész egyház örömét találhatja ebben a jubileumban, hogy felfedezze és termékennyé tegye Isten irgalmasságát, amivel mindnyájan meghívást kaptunk arra, hogy vigaszt vigyünk korunk minden emberének. Rábízzuk azt az Irgalmasság Anyjára, hogy fordítsa felénk a tekintetét, és virrasszon az utunk fölött” – mondotta homíliájában az egyházfő.

Az irgalmasság évében teljes búcsút nyerhetnek azok, akik megtérésük vágyának jeleként a szentévre kijelölt templomok valamelyikébe elzarándokolnak, elvégzik szentgyónásukat, szentmisén vesznek részt, elmondják a Hiszekegyet és imádkoznak a pápáért és a pápa szándékára; akik nem tudják elhagyni a lakásukat, ha megáldoztak, vagy a tömegtájékoztatási eszközök révén kapcsolódnak be a szentmisébe és a közös imádságba.

Forrás: Zalakarosi Krónika