Főoldal » Hírek » Lomtalanítás 2021.
Lomtalanítás 2021.

LOMTALANÍTÁS 2021.

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi lomtalanítási akció az alábbiak szerint történik:

Háztartási lom gyűjtési napja: 2021. március 27. (szombat)

Változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy az ingatlanokról az adott időszakban háztartási mennyiségben keletkezett (maximum 3 m3) lomhulladékot szállítunk el. A plusz lomhulladék elszállítására Cégcsoportunk konténert biztosít díjazás ellenében, vagy hulladékudvarban (8800 Nagykanizsa, Vár u. 5., 7500 Nagyatád, Berzencei út) adható le térítés ellenében. A hulladékudvarok nyitva tartásáról és a díjazásról tájékozódhatnak a honlapunkról (www.viridis-pannonia.hu).

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.

 Kérjük, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, ólomakkumulátor, vegyszer)!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk az ingatlanhasználók részére egész évben a zalamerenyei hulladékudvarban (8747 Zalamerenye, 0112/2. hrsz.) térítésmentesen biztosítja háztartásonként évente 5 db személyautó gumi, valamint az elektronikai hulladék (hűtő, háztartási kisgépek) – kivéve képmegjelenítő eszközök (TV, monitor) – és veszélyes hulladékok (festék, gyógyszer, ólom-akkumulátor, vegyszer) átvételét.

A képmegjelenítő elektronikai berendezéseket a zalamerenyei hulladékudvarban térítésmentesen kizárólag a lomtalanítás időszakában (2021. március 1. és 2021. március 31. között) vesszük át.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag ép, nem kifosztott elektronikai hulladékot áll módunkban átvenni!

A hulladékudvar nyitva tartása: Hétfő és Péntek: 08:30 - 16:30, Kedd, Szerda, Csütörtök: 11:00 - 16:30

Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk a lomhulladékot egy helyről csak egy alkalommal szállít el.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól áll módunkban elszállítani, amelynek tulajdonosa a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve a 2020. szeptember 30-ig elvégzett szolgáltatások hulladékgazdálkodási díjáról kiállított számlákat kiegyenlítette.

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Zalakaros Város Önkormányzata az önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladatról szóló 19/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelete alapján fokozottan felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben a közszolgáltató által szervezett lomtalanítás során az ingatlan tulajdonosa a hulladék kihelyezésére vonatkozó időpontot (reggel 7 óra) elmulassza, és ezáltal lemarad a szállításról, vagy a kihelyezett lom mennyisége meghaladja a 3 m3-t, vagy olyan lomot helyez ki az ingatlana elé, amelyet a közszolgáltató a lomtalanítás keretében nem köteles elszállítani vagy valamely ingatlan elől azért nem szállítja el a közszolgáltató a lomot, mert annak ingatlanhasználója nem alanya a hulladékszállításnak vagy szünetelteti a szolgáltatás igénybevételét, akkor az ingatlan elé kihelyezett lom eltávolításáról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. Az ingatlan tulajdonosa, használója felel teljes körűen az ingatlana elé kihelyezett hulladékért (lomtalanításba tartozó vagy nem tartozó) mindaddig, amíg nem bizonyítja, hogy a hulladékot ki helyezte ki az ingatlana elé. Abban az esetben, ha az ingatlanhasználó e kötelezettségének nem tesz eleget, akkor az önkormányzat elszállíttatja a lomot, de annak költsége az ingatlanhasználót terheli.

 

Együttműködésüket köszönjük!