Főoldal » Hírek » Lakossági tájékoztató szemétdíjról
Lakossági tájékoztató szemétdíjról

Tisztelt Ügyfelünk!

 Zalakaros Város vonatkozásában a közszolgáltatási feladatokat társaságunk, azaz a ZALAISPA Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Zrt- látja el, és 2017. július egytől a lakossági díjfizetésre áll át társaságunk.

 A díjfizetésre negyedévente kerül sor, az éves ürítési gyakoriságot lebontva a közszolgáltatási számla egységesen 19,5 ürítést fog tartalmazni. Jelenlegi információink alapján az egy ürítésre vetített díj 180,99 Ft/ürítés+ÁFA, ami negyedévente bruttó 4483 Ft ürítési díjat jelent.

 Kérjük Ügyfeleinket, hogy a pontos számlázás véget az adataikban történő mindennemű változást a szamlazas@zalaispa.hu e-mail címre, vagy postai úton a ZALAISPA Nonprofit Zrt. 8900 Zalaegerszeg, Köztársaság útja 1. személyes ügyfélfogadás helye: Zalabér, 3096/12 hrsz. illetve telefonon a 92/707-510 számon jelezni szíveskedjenek.

 Az ügyfélszolgálati irodán keresztül a negyedéves számlázási ciklust megelőzően, - febr. 15-ig, máj. 15-ig, aug. 15-ig, nov. 15-ig – terjedő dátumnapig fogadja el a változás bejelentést az ingatlan tulajdonostól, vagy az önkormányzati lakások bérlőjétől és vagy az önkormányzattól a Közszolgáltató, az adott negyedévre vonatkozó számlázás megváltoztatására és korrigálására. A határidőn túli változás bejelentés csak a következő negyedéves számlázási ciklusban kerül figyelembe véve.

 A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.) a települési önkormányzatra vonatkozó szabályok 33. § (1) bekezdése alapján, – „a  települési önkormányzat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátását a közszolgáltatóval kötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés útján biztosítja.” - az általános szerződési feltételeket egy háromoldalú megállapodásnak kell tekinteni, mely alapján az ingatlantulajdonos - beleértve a természetes és nem természetes személy ingatlantulajdonost - kötelezően igénybe veszi a közszolgáltatást.

 Kérjük amennyiben bármilyen jellegű kérdése van, úgy forduljon hozzánk bizalommal.

Bővebb információ ÁSZF letölthető: www.zalaispa.hu

                                                                                                           ZALAISPA Nonprofit Zrt.