Főoldal » Hírek » Lakossági tájékoztatás 2020.05.08

Tisztelt Zalakarosiak!

 

Befejeződtek a pécsi egyetem által végzett-önkéntességi alapon történő-tesztvizsgálatok, melyre 28 állampolgár kapott felkérést településünkön. Az eredményekre még várnunk kell, de azok hamarosan megérkeznek. Sok minden függ ettől, hiszen, ha az mindenkinek negatív lesz, ez rendkívül jó hír és ennek megfelelően tudunk a polgármesteri döntés alapján meghozott korlátozó intézkedéseken lazítani. (Pl. Sportudvar, kilátók, játszóterek használata). Amennyiben a tesztelés eredménye fertőzéseket mutat, akkor nem várhatóak engedmények a korlátozásokban.

Megfigyelés alatt jelenleg 9 fő van karanténban. Egyikük sem zalakarosi állandó lakos, de településünket választották tartózkodásuk színhelyéül.

Koronavírusos beteg a mai napig nincs városunkban.

Arra kérek mindenkit, hogy mindez ne jelentsen elbizakodottságot senki részéről!

Zala megye az ország egyik legfertőzöttebb megyéje és a vírus megjelent egy szomszédos településen is!  A vírus nem áll meg a település határánál!

Tartsuk be az előírt szabályokat! Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Ha így lesz, a turizmus indítására tett terveink valósággá válhatnak, legyen az például a strand pünkösdi nyitása.

Örömteli, hogy a szállodák is csatlakoznak hozzánk, ezt kérjük a magánszállásoktól is. A kereskedelmi egységek, a szolgáltatók is folyamatosan nyitnak, újraindulnak.

Legyünk optimisták, cselekedjünk felelősen a jövőnkért!

Jó egészséget, szép hétvégét kívánok minden lakosunknak, minden kedves vendégünknek!

Üdvözlettel

Novák Ferenc

polgármester

 

Zalakaros,2020. 05. 08.