Főoldal » Hírek » Lakossági tájékoztatás- 2020.04.17

Tisztelt Zalakarosiak!

 

A kormány ismételten megadta a polgármestereknek a jogot, az ezzel járó felelősséggel, hogy a 2020. április 18-19.-ei hétvégére is szigorításokat rendelhessenek el az általuk vezetett településekre.

 

Köszönöm az eddigi együttműködést, az előző hétvégén sokan elfogadták azt, hogy jelen helyzetben szigorúbb szabályok szerint éljünk.

Ezért településünkre vonatkozóan erre az időszakra nem rendelek el további szigorítást, bízva Önökben, az Önök hozzáállásában!

Kérem, hogy ne a szankciók tartsák Önöket vissza szabályok megszegésétől,

hanem saját egészségükön túl családjuké, szűkebb és tágabb környezetünké!

 

Mindennél fontosabb, hogy megvédjük magunkat, megvédjük egymást, hiszen a legfontosabb az ember élete!

Zalakaroson nincs koronavírusos beteg, jelenleg ( a mai napon) 8 fő van megfigyelés alatt. 

Eddig elkerült bennünket a járvány, de nem szabad abba a hitbe ringatnunk magunkat, hogy környékünket elkerülheti a vírus!

Ne legyen hamis biztonságérzetünk, a maszk, a fertőtlenítések, a távolságtartások hozzájárulnak a fertőzés kockázatának csökkentéséhez, de száz százalékos védettséget nem adnak.

Ezért ismételten kérem, hogy mindenki tartsa be a szabályokat!

Kerüljük a csoportosulásokat, a  boltok előtti várakozáskor is meg kell tartani a megfelelő távolságot egymástól. Közterületen – az egy háztartásban élők kivételével – kizárólag egyedül, más személytől legalább több méteres távolságot tartva lehet tartózkodni.

 

Kedves karosiak!

 

Településünk most is tiszta, virágos, szép természeti környezetű, „csak” a vendégek hiányoznak, azok, akiknek a jelenlétéből él Zalakaros.

Ez a helyzet- különösen a válság elhúzódásával -súlyos döntések meghozatalát követeli meg, gazdasági társaságainknál, intézményeinknél.

 

Megértésüket, együttműködésüket kérve kívánok mindnyájuknak jó egészséget, kitartást!  Számítok Önökre!  Vigyázzunk egymásra!

 

Üdvözlettel

 

Novák Ferenc

polgármester

Zalakaros, április 16.