Főoldal » Programok » Jubileumi városnap
Jubileumi városnap

Várossá nyilvánításának 25. évfordulóját ünnepelte Zalakaros. Az ebből az alkalomból rendezett városnapi ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Sylwester Lewicki, Olesno város polgármestere és az olesnoi delegáció tagjai, valamint Harald Lechner, Asperhofen település polgármestere és az asperhofeni delegáció tagjai.

A jubileumi városnapon Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Novák Ferenc polgármester és dr. Szentgyörgyvölgyi Eszter jegyző kitüntetéseket nyújtottak át a Zalakarosért végzett munkáért.

ZALAKAROSÉRT kitüntető címet vehetett át Biczó Tamás, a Karos Park Kft. ügyvezetője a Karos Park Kft. részére a városüzemeltetési gazdasági társaság színvonalas tevékenységének, a településtisztaság, a virágosítás területén elért kiemelkedő munkájának elismeréséül.

ZALAKAROS TURIZMUSÁÉRT ÉS VENDÉGLÁTÁSÁÉRT kitüntető díjat vehetett át Üsztöke Botond, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület elnöke, a Hotel Karos Spa vezérigazgatója Zalakaros város turisztikai szolgáltatásainak fejlesztéséért, valamint a turisztikai szereplők közti kooperáció elősegítéséért végzett példaértékű munkavégzésének elismeréséül.

ZALAKAROS SPORTJÁÉRT kitüntető díjat kapott Bognár Ottó Péter, a Zalakaros és Térsége Sportegyesület elnöke a város sportjában végzett több évtizedes lelkiismeretes és kitartó munkájának elismeréséül.

ZALAKAROS IFJÚ TEHETSÉGE kitüntető díjban részesült Hozensteiner Csilla és Hozensteiner András a teremíjászat sportágban elért kimagasló eredményeik elismeréséül.

ZALAKAROS EMLÉKPLAKETT kitüntető díjat kapott Bazsóné Horváth Magdolna a település közösségi, kulturális életében betöltött több évtizedes aktív szerepéért, valamint Deutsch Bálint a település turizmusában és vendéglátásában betöltött évtizedes szerepéért, koordináló, kezdeményező tevékenységéért.

ZALAKAROS KULTÚRÁJÁÉRT kitüntető díjat kapott a Rügyecske Tánccsoport a város kulturális életében betöltött aktív részvételének elismeréséül. A díjat Paksi Valéria, a tánccsoport vezetője vette át.