Főoldal » Programok » Jótékonysági Mikulás-futás
Jótékonysági Mikulás-futás

A Zalakarosi Futrinkák, az önkormányzat, a turisztikai egyesület és a családsegítő szolgálat immáron harmadik alkalommal szervezett jótékonysági futást a városban.

A futók által felajánlott tartós élelmiszerek, játékok a városban és a szolgálat területéhez tartozó településeken élő, nehéz sorsú családok karácsonyát teszik szebbé, hiszen a családsegítő munkatársai már hozzá is fogtak az összegyűjtött adományok kiszállításához.

A futókat Novák Ferenc polgármester köszöntötte, stílusosan Mikulás-sapkában, hiszen a rendezvényt is Mikulás-futás néven hirdették meg a szervezők.

A polgármester köszönetet mondott a szervezésért, s nem utolsó sorban azért, hogy a metsző szél és a hideg sem riasztotta el a jótékonykodókat. Mint mondta: ezzel a rendezvénnyel is bebizonyosodott, hogy Zalakaros az egészségéért is hajlandó tenni és megtalálja a módját annak, hogy sporttal is segítse embertársait.

Mivel a futók szívből adtak, szeretettel, a futás kezdetén szív alakot formázva, élőképpel is "üzentek" mindenkinek, akinek a számára az advent, a karácsony valóban a szeretet, az adakozás, a segítés időszaka is.