Főoldal » Programok » Huszonnégy éve város Zalakaros
Huszonnégy éve város Zalakaros

Így adódott, hogy most a legifjabbak és a város fiatal felnőtt polgárainak köszöntésével is két évet ölelt át az önkormányzat, s a 2020. évi és 2021. évi városi elismeréseket is együttesen adták át.

Az ünnepséget a Karos Korzón létesített látogatóközpontban tartották, azon részt vett Manninger Jenő, térségünk kormánypárti országgyűlési képviselője és Sylwester Lewicki, a lengyelországi Olesno testvérváros polgármestere és küldöttsége is.

A városi kitüntetéseket Novák Ferenc polgármester és dr. Szentgyörgyvölgyi Eszter jegyző adta át.

A 2020. évi díjazottak:

 ZALAKAROSÉRT kitüntető címet vehetett át Tarnai László Józsefné a Zalakaros életében betöltött aktív szerepvállalásáért, közösségekben végzett munkájáért, sokszínű szakmai és emberi tevékenységének elismeréséül.

ZALAKAROS TURIZMUSÁÉRT ÉS VENDÉGLÁTÁSÁÉRT kitüntető díjat kapott Kovács Szabolcs a települési marketing területén elért kiemelkedő színvonalú munkájának elismeréséül, valamint az ART Hotel a turizmus és vendéglátás területén végzett több évtizedes kiemelkedő színvonalú tevékenységéért.

ZALAKAROS SPORTJÁÉRT kitüntető díjjal ismerték el Szabadicsné Madaras Katalint a  város sportéletében betöltött közel egy évtizedes kimagasló tevékenységéért.

A 2021. évi kitüntetettek:

ZALAKAROSÉRT kitüntető címet adományozott a testület

Norbert Seidl részére Zalakaros és Puchheim települések közötti testvérvárosi kapcsolatok ápolásáért. Norbert Seidl Puchheim polgármestere a kitüntetést egy másik alkalommal, a hivatalos kapcsolatok 30 éves évfordulóján veszi át.

ZALAKAROS KULTÚRÁJÁÉRT díjat vehetett át Horváth László  a zene területén végzett színvonalas tevékenységéért. ZALAKAROS VÁROS KÖZSZOLGÁLTÁÉRT elismerésben részesült  Bekéné Tóth Beáta több mint egy évtizedes, településünk közösségi életében végzett aktív szerepvállalásáért.

ZALAKAROS EMLÉKPLAKETT kapott Jankovics Ferenc  a minőségi és szakmai alapokra helyezett kerékpáros turizmus megteremtéséért, a Tour de Karos kerékpárverseny szervezésében betöltött szerepvállalásáért.

KIVÁLÓ TANULÓ kitüntető díjat adományozott a testület Horváth Sára részére kiemelkedő tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért, magatartásáért, a tanulmányi, sport, művészeti versenyeken való sikeres szerepléseiért és az iskolaközösségért végzett kiváló munkájáért. A díjat az iskolai tanévzárón adták át.

Minden díjazottnak ezúton is szívből gratulálunk!