Főoldal » Programok » Hősök ma is élnek köztünk
Hősök ma is élnek köztünk

-  Október 23. megünneplése nem arra hivatott, hogy a gyászos emléket idézzük fel, hanem elsősorban arra, hogy arra emlékezzünk: az ország népe képes volt a kommunista terror szörnyű évei után felszabadultan hinni, reménykedni és cselekedni. 1956 fontosságát jól mutatja, hogy ez lett köztársaságunk születésének, kikiáltásának időpontja is – mondta beszédében Czimondor Nándor alpolgármester.

-  A mi utunk azoké, akik 1956 örökségét akarták folytatni. Országból hazát, lakóhelyből szülőföldet, lakosokból polgárokat, népből nemzetet akartunk építeni.

Az alpolgármester úgy fogalmazott: most, ebben a nehéz időszakban is találkozhatunk hősökkel.

-  Segítsük, támogassuk őket, mindazokat, akik kiváló szakmaisággal, emberséggel teszik nemcsak rászabott feladataikat, hanem önként vállalt, közösségépítő tevékenységüket is, akik ebben a különlegesen nehéz helyzetben is mindent megtesznek, hogy hivatásukat minél magasabb színvonalon végezhessék, óvják egészségünket, segítik a rászorultakat. Ha sok ilyen mindennapok hőse ember él és dolgozik településünkön-akkor Zalakaros előrehalad.

A beszédet követően a Dalárda-Vegyeskar ünnepi dalcsokrát hallgathattuk, majd a helyi intézmények vezetői helyezték el koszorúikat a kopjafánál.