Főoldal » Programok » Honlapján és Facebook-oldalán jelentkezik be a plébánia
Honlapján és Facebook-oldalán jelentkezik be a plébánia

Március 22-én, nagyböjt negyedik vasárnapján már a plébániák területén sem lesznek nyilvános istentiszteletek, szentmisék. Elhalasztanak minden keresztelést, esketést, elsőáldozást, bérmálást, engesztelőnapot, nagyböjti lelkigyakorlatot mindaddig, ameddig az intézkedések zajlanak. A felvett miseszándékokat is későbbi időpontban végzik el, kivéve, ha valaki külön nem kéri, hogy legyen megtartva a hívek jelenléte nélkül. Ez utóbbi akkor tud megvalósulni, ha azt jelzik a hozzátartozók a plébánia elérhetőségein: telefon, e-mail (zalakarosplebania@gmail.com). Az ünnepek előtti betegáldozások ugyancsak elmaradnak.

A zalakarosi plébánia ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a vasárnap megszenteléséről a szentmise hiányában se feledkezzünk meg.

-          Az otthonainkban töltött idő, remélhetőleg, kikapcsol a mindennapi megszokott rutinosan zsúfolt életünkből, a felszabaduló idő lehetőség arra is, hogy Istennel való szeretetkapcsolatunkat ápoljuk az imádság és a szeretteink felé fordulással is. Bár nem tudunk hagyományosan szentgyónáshoz járulni, élhet bennünk a bűnbánat lelkülete, és lelkiekben képesek vagyunk Krisztus velünk való közösségét élni. A nagyböjt visszavonuló és önmagunkba tekintő lelkülete járhatja át ezt az időt. A jelen körülmények között a húsvéti szentgyónás elmulasztása tehát nem számít halálos bűnnek – hangsúlyozta dr. Háda László plébános.

Mindazok esetében, akik a szentségek előfeltételeként szükséges dokumentációkat már benyújtották, a veszélyhelyzet elmúlását követően nem kell újra benyújtaniuk.

A rendelkezések értelmében a temetési szertartásokat elvégezik, azonban szentmisét nyilvánosan ekkor sem tartanak. A temetési bejelentésekkel kapcsolatban kérik, hogy azokat mindig előzze meg telefonos egyeztetés a plébánia telefonszámán: +36-30/871-4807.

-          A temetéseken azt ajánljuk, hogy ne nagy tömegek vegyenek részt, hanem minél szűkebb körben vegyenek búcsút elhunyt szeretteiktől, a távolabbi hozzátartozók és rokonok pedig imáikkal kísérjék az elhunytakat. Egyben azt kérjük, hogy minden más halaszthatatlan ügyekben is előzetes telefonos egyeztetés után kerüljön sor4

Diakónus úrral történő egyeztetés után, abban maradtunk, hogy vasárnaponként feltesszük az evangéliumot és egy rövid prédikációt a honlapunkra és a facebook lapunkra. A zalakarosi Isteni Irgalmasság plébániatemplomban fogunk csak hívek nélküli (sine populo) szentmiséket bemutatni a kialakult helyzetben. Kérjük a Híveket, hogy vigyázzanak magukra és embertársaikra! Köszönjük mindnyájuk együttműködését a kialakult helyzetben!