Főoldal » Programok » Helyi és nemzeti hagyományaink színterei
Helyi és nemzeti hagyományaink színterei

A közönséget Grófné Csatos Andrea, az intézmény vezetője köszöntötte. Ünnepi beszédében a hagyományok őrzésének fontosságát emelte ki. Ahogyan fogalmazott: nemzeti és helyi örökségeink őrzése a családban, a családdal kezdődik, nagyon fontos, hogy a gyermekek e téren milyen mintákat kapnak és adnak tovább. Mindennapi viselkedésünk, ami ugyancsak a kultúra része, szintén a családból hozott mintákra épül, éppen ezért lényeges, hogy az emberi kapcsolatokban, a mindennapi élethelyzetekben a gyerekek milyen reakciókat, milyen kommunikációt látnak szüleiktől.

Értékeink, hagyományaink őrzésében ugyanakkor az intézményeknek is kiemelt szerepük van. Az igazgatónő rámutatott: városunkban a hagyományőrzés már a bölcsődés és óvodás korú kisgyermekek esetében is megfigyelhető, erre tud építeni az iskola és a könyvtár is, utóbbi szintén komoly színtere az értékőrzésnek.

Helyi művészeti csoportjaink pedig kultúránk ápolásában, értékeink továbbadásában kulcsszerepet játszanak, fontos, hogy gördülékenyen tudjanak működni, és lehetőségük legyen arra is, hogy bemutatkozzanak szélesebb közönség előtt.

A kultúra napi ünnepség éppen ehhez ad megfelelő teret, a csoportok minden alkalommal számot adhatnak egymásnak és a város lakóinak arról, mi mindent sajátítottak el az év során. Így történt ez most is, remek színvonalú, hangulatos programmal emlékeztek meg a kultúra napjáról a csoportok.

Köszönet a munkáért, a sok próbáért, a felkészítésért mindenkinek!