Főoldal » Hírek » Háziorvos tájékoztatója

Tisztelt Betegeink!

A jelenlegi világ helyzet alapján Európa lett a korona vírus epicentruma, naponta számtalan áldozatot szed a járvány, a környező országokban minden nap városok esnek karanténban.

Magyarországon még 1-2 hét előnyünk van, úgy tudjunk megfékezni a járvány terjedését, ha együttműködünk, betartjuk a kormány által hirdetett vészhelyzetben előírt, javasolt magatartást és a személyi higiéniai szabályokat.

Ha a családtagja felső légúti tünetet észlel automatikusan izolálni szükséges a tünetek súlyosgától függetlenül. Ezzel számtalan életet menthetünk meg és megelőzhetjük az egészségügyi rendszerünk összeomlását.

Mindenki segítse a környezetében élő idős szomszédját, ismerősét, rokonát.

2020.03.16 -tól több helyen iskolai, óvoda és bölcsődei ellátás nem lesz, emiatt kérjük a szülőket, hogy ne az idős nagyszülők vigyázzanak a gyermekekre, hiszen ők a koronavírus legveszélyeztetettebb korosztálya.

Akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon pl :lázas, köhög, torka fáj, orra folyik stb., akik COVID-2019 sújtott területekről érkezetek, vagy dolgoznak és akik kontaktusba kerültek olyanokkal, akik az érintett fertőzött területről érkeztek haza, kérem ne jöjjenek a rendelőbe.

Telefonon kérjenek segítséget (Telefonszám:30-283 7924 vagy 30-973 3238)

A rendelő várójában egyszerre maximum 2 beteg tartózkodjon, felső légúti panasszal érkező beteg ne tartózkodjon a váróba.

Táppénzes papír, gyógyszerfelírás és bármilyen adminisztrációs ügyben telefonon vagy időpontos egyeztetéssel ill messengeren előre jelzés alapján kiállítjuk a szükséges dokumentumot, ezzel megrövidítve a várakozást

E-rendszeren keresztül mindenki leleteit megkapjuk, emiatt nem kell a rendelőbe jönni. Kérjük, hogy csak jelezzen, ha valahol valamelyik szakrendelésen vagy esetleg kórházban volt.

Az eddigi megszokott vérvételek a járvány időszakban elmaradnak az Önök és a Mi egészségünk védelmében.

Előzzük meg, hogy Nálunk ne legyen tömeges megbetegedés ezáltal ne következzen be az egészségügyi rendszerünk túlterhelése.

Alapos kézmosás fontosságát nem győzöm hangsúlyozni, mivel a vírus sejtmembránja zsíroldékony, ill. a koronáját egyszerű szappanos kézmosással tudjuk feloldani, így a vírus nem tud tapadni légzőrendszereinkben és ártalmatlanná válik.

Influenzaszerű tünetek esetében maradjon otthon. Köhögéskor, tüsszentéskor használjon papírzsebkendőt, kerüljék a csoportos összejöveteleket, találkozásokat a hétköznapi köszönési formákat mint például a puszit és az ölelkezést. Otthonát min 2 óránként szellőztesse.

Boltba gyógyszertárba családból lehetőleg egy valaki menjen, de ott tartsa be a legalább 1 méteres távolságot.

Légy türelmes, ne kelts pánikot!

Ha valaki karanténba kerül, kérjük annak a betartását, mivel a megszegése másokra is veszélyt jelent.

Tegyünk egymásért, figyeljünk egymásra!!!

Köszönettel: Dr. Alemayehu Asnake