Főoldal » Programok » Gyógyír a közösséghez tartozás
Gyógyír a közösséghez tartozás

A rendezvény bruttó 635.000 Ft-os, 100%-os pályázati támogatással valósult meg, amelyet a TOP-5.3.1-16-ZA1-2017-00013 azonosítószámú „Dombhátról dombhátra” című pályázatban nyert el egy konzorcium. Az együttműködésben, városunkkal karöltve az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület mellett több dél-zalai település is részt vesz, a későbbiekben - a pályázatnak köszönhetően- ők is a közösségépítés, a térségi identitás jegyében szerveznek új és hagyományőrző rendezvényeket.

A program elsődleges célja a zalakarosi értékek megismerése, megőrzése és a közösségi érzés megerősítése volt. A program apropójaként szolgáló, hagyományos szüreti felvonulás az idei évben sajnos a járvány elleni óvintézkedések miatt elmaradt. Így ezúttal helyismereti séta keretében Novák Ferenc polgármester és Ódor László Lajos gyógyhelyi  projektkoordinátor hívta fel a figyelmet a zalakarosi értékek gazdag tárházára és ápolásának, átadásának fontosságára.  Ezt hangsúlyozva mutattak be jónéhány helyi tárgyi, szellemi, építészeti és gasztronómiai értéket. A jó hangulatú sétához csatlakoztak a Zalakaroson nyaraló vendégek és több művészeti csoport is. A séta után, estébe nyúlóan kulturális programok szórakoztatták az érdeklődőket helyi és környékbeli csoportok fellépésével.  A gyermekeket kreatív kézműves foglalkozással várták a szervezők.

Fontos üzenete volt a programnak, hogy a jelenlegi, szomorú helyzetben gyógyír lehet a közösséghez tartozás tudata, és erőt meríthetünk elődeink évszázadokon keresztül megmutatkozó, újra és újra talpra álló kitartásában.