Főoldal » Programok » Futópálya, fitnesz park, játszótér az arborétum területén
Futópálya, fitnesz park, játszótér az arborétum területén

Ezzel Zalakaros városközpontjának megújulása – amely egyúttal az önkormányzat egyik legnagyobb értékű projektje – újabb fontos állomásához érkezett.

A tervek szerint a munkálatok az idei év végéig tartanak, de a megújuló városrész egyes területei már hasznosíthatóvá váltak a városunkban élők és ide érkezők számára.

Az új, az arborétum területén kialakított játszótér, fitneszpark és futópálya műszaki átadását követően hamar használatba vették az új elemeket a lakosok. Nagyon fontos, hogy ezek az újdonságok minél tovább szolgálják közösségünket, ez pedig a megszokottnál nagyobb odafigyelést és fegyelmezettséget kíván meg tőlünk. A futópálya esetében például  kifejezett szabály, hogy az kizárólag futás céljára vehető igénybe, így sétálásra, kerékpározásra, görkorcsolyázásra, kutyasétáltatásra továbbra is az arborétumot átszelő sétányokat lehet használni!

Újabb mérföldkő a beruházás tekintetében októberben várható, ekkorra készül el  a rendezvény és a látogatóközpont épületének kivitelezése. Az épület mentén közel 4000 m2 új sétányt, valamint szökőkúttal díszített teret is megépítenek, a szükséges közműhálózattal együtt.