Főoldal » Hírek » FOKOZOTT FIGYELEM FELHÍVÁS!

Felelős magatartást várunk mindenkitől!

- külföldről hazatérők

- idősek fokozott védelme

- otthonmaradás elsődlegessége

- vendéglátóegységek nyitvatartása

 

A járványügyi helyzet fokozódása miatt arra szeretnénk kérni a település lakosságát, hogy a külföldről hazatérő állampolgárok saját és a környezetükben élők egészségének megóvása érdekében válasszák az „önkéntes karatén” lehetőségét 2 hetes időszakra és bármilyen influenzaszerű tünet megjelenése esetén keressék telefonon a háziorvost, aki ellátja őket a szükséges tudnivalókkal. Fontos lenne, hogy a velük egy háztartásban élőkkel együtt maradjanak otthon a 2 hetes időtartamra!

 

 Az országhatárok nem tudják a vírus terjedését megakadályozni, egyetlen dolog, amit most tehetünk a fokozott fertőtlenítésen kívül, hogy minimalizáljuk a lakásunk elhagyását és a másokkal való találkozást. Ez kiemelten fontos lenne az idős állampolgáraink esetében, akik a veszélyeztetettebb korosztályhoz tartoznak.

A kisgyerekes szülők a játszótereket ne látogassák!

Kérjük, hogy a 15,00 óráig még engedélyezett vendéglátóegységek látogatását is minimalizálja mindenki.

A megelőzés érdekében fontos lenne, ha a vendéglátóegységek vezetői a jelenlegi helyzetre tekintettel önkéntesen a bezárás mellett döntenének saját dolgozóik és a felelőtlenebb állampolgárok miatt is. A többi üzlet is gondolja meg ugyanezt a lépést!

 

Telefonos információk, tájékoztatás:

-       Háziorvosukat telefonszáma: 30/283-7924 vagy 30/973-3238),

-       Az általános országos korlátozó intézkedésekről tájékozódni lehet az ingyenesen hívható információs zöld vonalakon is: 06 80 277455, 06 80 277456

-       A Zalakarosi Közös Önkormányzati Hivatal telefonszáma: 93/340-100

 

Kérünk mindenkit a rendkívüli helyzetre való tekintettel és az ezzel kapcsolatos információkat a lehető legtöbb "csatornán" adja tovább!

 

Tisztelettel:

 

Novák Ferenc polgármester és Dr. Alemayehu Asnake háziorvos