Főoldal » Hírek » Felújítják a tornatermet

Tisztelt Karosiak!

 

Ahogy a veszélyhelyzetet megelőzően, és azalatt is, továbbra is folytatódnak a fejlesztések, felújítások városunkban. Ezúttal a Nagykanizsai Tankerület 2021. május 4-vel megkezdte a Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola tornatermének külső felújítását, amely előreláthatólag 2021. augusztusáig tart. Az épület északi oldalán a vízelvezetésre is megoldás születik.

Hosszú éveken át -küllemét tekintve-az egyik legrosszabb állapotban lévő épületünk volt a tornaterem. Az előző években az ablakcserék, majd a beázások megszüntetését követően a hőszigetelés, a falazat javítása történik meg, lekerülnek az „omlásveszély, hulló vakolat” kiírások.

A felújítás az épület küllemét is érinti, hiszen a tetőt szegélyező ún. „takarószoknyát” lebontják.

Az épület előtt álló két nagyobb méretű fát is eltávolítják a munkálatok során. A lucfenyő kivételének oka elsősorban az egészségügyi állapota, ezáltal egy esetleges kár megelőzése, illetve a felújítás akadályozása. A hársfa pedig túl közel van a falakhoz, akadályozza az állványozást, és a későbbiekben pedig kárt okozna a felújított épületben.

A tornaterem keleti oldalán lévő bejárata a felújítás időtartama alatt nem használható, mivel építési területnek minősül. A sportudvar használatáról annak üzemeltetője, a Közösségi Ház ad tájékoztatást.

Megértésüket köszönjük!

Zalakaros Város Önkormányzata