Főoldal » Programok » Fejlesztési hajrában a város
Fejlesztési hajrában a város

Zalakaros polgármestere a település várossá avatásának 21. évfordulója alkalmából rendezett Kertmozi-beli ünnepségen beszámolt az elmúlt időszak eredményeiről, összegszerűsítve is a Zalakarosra érkező támogatásokat.

- Napelemkre 27 millió, ipari park területének fejlesztésére 100 millió, kerékpárút építésre 230 millió, gyógyhelyi központ létrehozására 650 millió, civil ház bővítésére 19 millió, 15 millió forintot nyert el a város - mondta, hozzátéve: emellett erkölcsi elismerés volt a Virágos Magyarországért verseny Aranyrózsa-díja, illetve a turisztikai egyesület által elnyert Gyémánt marketing-díj.

- A jelenlegi vezetésen és a lakosságon is múlik, hogy milyen lehetőségeket, eredményeket adunk át utódainknak. Mindnyájan egy csónakban evezünk. Nagy kérdés, ki mennyire húz,hiszen ha valaki leengedi csak a lapátját, és beletartja vízbe, ez már komoly ellenállást jelent. Nem is beszélve
arról, mit okoz az,hogy ha a két oldal között nincs meg a szimmetria.

Elismeréssel szólt a város fejlődéséről dr. Vitályos Eszter, Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkár.

- Huszonegy év egy település életében nem nagy idő, de Önök ezen évek alatt Zalakarosból valódi várost fejlesztettek, miközben a túlzott városiasodástól meg tudták kímélni a települést. S éppen ez adja ma Zalakaros rendkívüli vonzerejét - hangoztatta.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos ugyancsak méltatta a város eredményeit, kiemelten szólva a növekvő turisztikai mutatkókról és Zalakarosnak a környéken kivívott kulturális rangjáról.

Köszöntötte a város Sylwester Lewicki, Olesno polgármestere is, majd a város köszöntötte a legifjabb és a felnőtté vált lakóit. Az elmúlt egy évben született babáknak a polgármester és Czirákiné Pakulár Judit babakendőt kötött, a kicsiket dr. Háda László plébános áldotta meg, a 18. évüket betöltő fiatalokat pedig oklevéllel avatta a város teljes jobú lakóivá Novák Ferenc polgármester.

A városnapon adták át a képviselő-testület álal alapított kitüntetéseket is.

Zalakarosért kitüntető díjat kapott Baracskai Gyuláné a Gránit Gyógyfürdő gazdasági irányításában, a beruházások, fejlesztések lebonyolításában, a magas szintű szolgáltatási rendszerének kialakításában végzett lelkiismeretes, kiemelkedő tevékenységének elismeréséül.


Zalakaros turizmusáért és vendéglátásáért kitüntető díjat vehetett át a
Zalaerdő Zrt. nevében Gál Károly vagyongazdálkodási osztályvezető a cég együttműködő partnerségének, az erdők közjóléti funkcióinak megteremtésében, új és minőségi szolgáltatások
létrehozásában- Csiga tanösvény létrehozása, új kilátó építése- nyújtott szerepének elismeréséül.


Zalakaros Kultúrájáért kitüntető díjat vehetett át a Darnai család: Darnai Réka, Darnai Máté és Darnai Józsefné Zalakaros kulturális életében hosszú éveken keresztül végzett kimagasló
tevékenysége elismeréséül.
Zalakaros Sportjáért kitüntető díjat kapott Kovács Magdolna kosárlabda edző több évtizedes, magas színvonalú, önzetlen edzői munkájának elismeréséül.

Zalakaros Ifjú Tehetsége díjban részesült Balogh Levente egyéni és csapatsportban elért kimagasló eredményeiért.

Zalakaros emlékplakettet vehetett át  a Zalakarosi Rendőrős nevében Sági János rendőr alezredes, őrsparancsnok a település alapvető értékét jelentő közbiztonság 25 éves szolgálatának elismeréséül.

Az ünnepségen fellépett a húsz esztendős Vonós Kamarazenekar, a Női Kar és a Bottal-fogó együttes, a rendezvényt pedig a sportcentrumnál vendéglátás követte, ahol civil szervezetek főztek a zalakarosiakra és itt vágták fel a város tortáját is,  a Szilágyi Cukrászda Erdő ajándéka fantázianévre keresztelt tortáját.