Főoldal » Programok » Fásítással folytatódik a gyógyhely projekt
Fásítással folytatódik a gyógyhely projekt

Ezt figyelembe véve az új látogatóközpont környezettudatos vízkezelési rendszereinek megépítésével párhuzamosan jelentős zöldítési program is zajlik, amelynek köszönhetően majdnem egy hektár területen alakítanak ki rendezett területet. A valamikori futballpálya helyén a füvesítés mellett 2.697 évelő fűféle, 1.154 előnevelt cserje, 717 évelő cserje, 41 db előnevelt fa, 3 db tűlevelű örökzöld kerül kiültetésre.

Az önkormányzat rendkívül fontosnak ítéli, hogy a helybéliek egészséges környezetben élhessenek, vendégeink pedig ilyen környezetben pihenhessenek, ezért a gyógyhelyi projekt mellett további pályázatot nyújtott be, amelyen eredményesen szerepelt – tájékoztatott Novák Ferenc polgármester.

 Az Agrárminisztérium által meghirdetett Településfásítási Program keretében pályázati úton az önkormányzat 30 darab ezüst hársfát nyert és ennek köszönhetően a Karos-Park munkatársai megkezdték a földlabdás facsemeték telepítését a területen.

Városunk a Kis-Balaton térségének és magának a Balaton környékének „zöld központja”. A városmag, mint a település tüdeje, friss és egészséges levegőt biztosít, így Zalakaros levegőjének minősége a legjobbak és legtisztábbak közé tartozik az országban.