Főoldal » Programok » Európa jövőjét mi is szeretnénk alakítani
Európa jövőjét mi is szeretnénk alakítani

A Batthyány-szobornál tartott megemlékezésen a polgármester elmondta: elődeink és mi is folyamatosan változó világban élünk, a '48-as hősök példája egyértelműen azt mutatja, hogy a változásnak mi magunk is részesei vagyunk és lehetünk.

Ahogyan a forradalmárok formálták nemcsak hazánk, de Európa világképét, úgy erre most is adott a lehetőség, hiszen az európai választások, illetve az őszi helyhatósági választások során véleményt nyilváníthatunk, formálhatunk, szavazatainkkal változást és változtatást érhetünk el.

- Lehet beszólásunk Brüsszel politikájába az európai parlamenti választásokon való aktiv részvételünkkel, és kizárólagos szerepünk van a mindennapjainkat és a jövőnket meghatározó helyi választás kapcsán. Meggyőződésem, hogy Európa, Magyarország, Zalakaros szempontjából mindaz, ami az elmúlt években és most is történik, történelmi jelentőségű. Miként alakul a fogyó lakosságszámú és alapjaiban keresztény gyökerű Európa sorsa, benne Magyarországéval? Hogyan alakul Zalakarosé? Alapvető infraskturális változások meg tudnak valósulni? Hogy fejlődik a fürdő, amely alapja Zalakaros létének? Kellő figyelmet fordítunk-e a családokra, a közösségeinkre, az idősekre? - tette fel a ma kérdéseit a polgármester, hozzátéve: mindaz ami ma velünk történik és szürkének tűnhet, a jövőnkre nézve meghatározó lehet. Így volt ez 171 évvel ezelőtt is, amikor a forradalmi napról Kossuht azt írta: az csupán "egy kis pesti lárma", s ez a pesti lárma alapjaiban rengetett meg egy egész birodalmat és változtatta meg egy ország jövőjét.

A polgármester beszédét koszorúzás, majd a Dalárda-Vegyeskar ünnepi műsora követte, s a megemlékezésen verset mondott Faragó Annamária dokumentumfiln rendező, akinek az ünnepséget követően Menaságra repülj című, a moldvai csángókról készített filmjét is bemutatták nagy érdeklődés mellett a Közösségi Házban.