Főoldal » Programok » E-naplót és e-ellenőrzőt vezetnek be
E-naplót és e-ellenőrzőt vezetnek be

Ott jártunkkor a festék terjengő illata tanúskodott arról, hogy az intézmény több tanterme, egyéb eszköze frissítést kapott.

-          Az épület előtti és az aulában lévő korlátok már megértek az újra festésre, ezt erre az évkezdésre sikerült  megoldanunk – tudtuk meg Grófné Csatos Andrea iskolavezetőtől. – Újrafestettük az alsós tantermeket és a magyar termet, rendeztük az aula beázását is. A munkálatokhoz a szükséges összeget a tankerület biztosította számunkra. Aktuális feladat a tető javítása, erre adott be pályázatot a fenntartó, reméljük, sikeres lesz az elbírálása ennek, így ezt a feladatot is meg tudjuk majd oldani. Komoly villanyszerelési munkákat is kellett végeztetnünk itt és a tornateremben is, az ehhez szükséges állványzatot a fürdő biztosította számunkra, ezt ezúton is köszönjük.

Az igazgatónő elmondta: folyamatban van az iskolaudvar játéklehetőségeinek bővítése is. Kisméretű pálya kialakítását szeretnék megoldani pályázati pénzből, amennyiben ez sikerül, ezzel párhuzamosan homokozót is alakítanának ki.

A tanévkezdéshez minden készen áll, a tankönyvek lapunk megjelenésekor már rendelkezésre állnak, egyetlen könyv esetében sem várható késői szállítás. Fontos tudni, hogy a tankönyvek minden diák számára ingyenesek, ám ezek tartós könyvek. Ez azt jelenti, hogy a könyvtár, illetve az iskola tulajdonát képezik, azokat megrongálni, azokba beleírni, firkálni semmi esetre sem szabad, és tanév végén mindet hiánytalanul és épségben kell visszaadni az iskolának. Az elsősök és másodikosok munkatankönyvei képeznek ez alól kivételt, hiszen azokba a gyerekek kell, hogy dolgozzanak. A  könyveket a gyerekek az első tanítási napon kapják meg, így az első szeptemberi hétvége nemes feladata (lesz, akinek kihívása) a tankönyvek bekötése lesz.

A bejáró tanulók számára a bérleteket most is biztosítani fogják, ugyanígy a gyerekek öt óráig tartó felügyeletét is vállalja az iskola szükség esetén.

Ami az étkezést illeti, az  az eddigi feltételek és előírások szerint zajlik, jó hír, hogy e tanévben is folytatódhat az iskolagyümölcs akció, így a gyerekek a „gyümölcs automatából” mindig friss gyümölcshöz juthatnak.

Az év nagy változása lesz ugyanakkor az elektronikus napló bevezetése. Az e-napló használatára mind több iskola tér át: a pedagógusok számítógépen vezetik a haladást, a tanmenetet, elektronikus naplóba írják be a hiányzók neveit, a tanulók érdemjegyeit., elektronikus felületen keresztül kapnak értesítéseket az iskolától, s a szülők ugyanezen a felületen tudnak írásban jelezni a pedagógusoknak. Az e-naplóhoz minden szülőnek – természetesen a saját gyermekére vonatkozóan – lesz belépési lehetősége, a belépéshez jelszó szükséges, melyet a szülő határoz meg. Így a csemeték már nem biztos, hogy elsumákolhatják érdemjegyeiket, még az is előfordulhat, hogy a szülő előbb értesül az érdemjegyről, mint maga a diák, amennyiben például egy dolgozat érdemjegyét a pedagógus már a dolgozatok értékelésekor bevezeti az e-naplóba.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mindenki rendelkezik otthon számítógéppel vagy okostelefonnal, vagy épp nehezebben barátkozik meg az elektronikus rendszerrel. Ezért az e-naplóval párhuzamosan megtartjuk az ellenőrzőket is a diákoknak, tehát az a szülő, aki nem tudja digitálisan követni az „eseményeket”, semmiről nem fog lemaradni. A tanévnyitón, illetve a szülői értekezleten természetesen mindenki tájékoztatást kap az e-ellenőrző használatáról, és minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk – fogalmazott az igazgatónő. Hozzátette: az e-napló használatát a pedagógusok képzés során  is megismerhették, s úgy véli, ezzel az új rendszerrel még áttekinthetőbb, naprakészebb és követhetőbb lesz az iskolai élet, a diákok teljesítménye.