Főoldal » Hírek » COVID-tájékoztatás (2020.11.02.)

Tisztelt Zalakarosiak!

 

Az elmúlt napokban nagy mértékben megnőtt a COVID-19  fertőzöttek száma országos szinten, és Zala megyét tekintve is.

Településünkön, Zalakaroson a mai napon (2020.11.02.) igazoltan fertőzött, illetve megfigyelés alatt lévő személyről NEM tudunk.

Mondhatjuk, kivételesen szerencsés helyzetben vagyunk, amire azonban nagyon kell vigyáznunk!

A döntően turizmusból élő települések különösen veszélyeztetettek, így mi is. Sajnos volt és  lesz is betegünk-ez elkerülhetetlen- de mindent tegyünk meg, hogy minél kevesebben kapják el a vírust.

 

Kérjük, ügyeljenek a higiéniai előírások betartására!

 

A Zalakarosi Közös Önkormányzati Hivatalnál a személyes ügyfélfogadás csak indokolt esetben és kizárólag ügyfélfogadási időben történik. A maszk viselése és a bejárati ajtó mellett található jobb oldalon elhelyezett kézfertőtlenítő használata belépéskor kötelező! Ügyfélfogadási időn kívül az épületben csak az itt dolgozó kollégák tartózkodhatnak. Telefonon és emailen történő megkeresésre természetesen továbbra is lehetőség van, kérjük éljenek az elektronikus ügyintézés lehetőségével.

 

A Könyvtárban korlátozták felnőtt olvasóik könyvtárhasználatát. Mivel az épületbe felnőttek a dolgozókon kívül nem léphetnek be, ezért újból az online kapcsolatfelvételt és az alábbi elérhetőségeket javasoljuk: Online – konyvtar@zalakaros.hu, vagy telefonon (30-631-1526; 30-451-6068) történő kapcsolatfelvétel, kérés után házhoz szállítás minden hét kedden 9:00-10:00 óráig. A bejárati ajtónál csengetés után a könyvtáros kimegy az ajtóig, felveszi a kérést és kiviszi a kért könyveket a bejáratig. A fent leírtak miatt a szombati nyitva tartás nem tudják elvégezni.

 

A Zalakarosi Óvoda és Bölcsőde az eddigi intézkedéseken túl – a gyermekeket a bejáratnál átveszik, illetve az épületen belül rendszeresen fertőtlenítenek – nem kaptak további szigorító intézkedésről rendelkezést.

 

A Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola járványügyi információival kapcsolatban a szülőket mindig kiértesíti, a Tankerület saját hatáskörében gondoskodik a rendeletek, szabályok betartásáról.

 

Kérjük, éljenek az ingyenes influenza védőoltás lehetőségével!

Az oltás beadása előre egyeztetett időpontokban történik, melyre igényüket a 93/340-343-as vagy a 20/397-7942 -es telefonszámon jelezhetik. A háziorvos továbbra is kéri, hogy a járványhelyzet miatt – a váróban kialakuló zsúfoltság elkerülése érdekében – a rendelésre minden esetben kérjenek időpontot a fenti telefonszámok valamelyikén!

 

Tisztelt Zalakarosiak!

 

A mai naptól (2020.11.02.) életbe léptek a szigorúbb maszkviselési szabályok. A vendéglátóegységekben a vendégek kötelesek maszkot viselni, kivéve amíg az ételt-italt elfogyasztják. A nyilvános zenés-táncos rendezvényeken is kötelező lesz az arc eltakarása. Aki a szabályokat megszegi, szabálysértést követ el, és kivezethető. A szabályok betartása az üzemeltető felelőssége, az ellenőrzés kereskedelmi hatóságként a rendőrség is végezheti.

 

A fenti szabályok, illetve a korábbi rendelkezések betartása nem a kiszabható bírságok elkerülése miatt fontos, hanem a felelősségteljes viselkedéssel megóvjuk egymást, családtagjainkat, és példát mutatunk gyermekeinknek.

 

Vigyázzunk egymásra!

Novák Ferenc

polgármester