Főoldal » Hírek » Bővült a házhoz menő elkülönítetten gyűjtött hulladékok köre
Bővült a házhoz menő elkülönítetten gyűjtött hulladékok köre

TISZTELT INGATLANTULAJDONOS!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. július 1-től a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. bővíti a házhoz menő elkülönítetten gyűjtött hulladékok körét. Az eddig gyűjtött papír és műanyag hulladékok házhoz menő gyűjtése kiegészítésre került a csomagolási üveg hulladékok körével.

A csomagolási üveghulladék háromhavi gyakorisággal lesz gyűjtve a településen, az idei évben az alábbi időpontokban:

2021. július 22. (csütörtök)

2021. október 21. (csütörtök)

Az ingatlanhasználók (lakosok) bármilyen edényben, ládában, kosárban, illetve átlátszó műanyagzsákban helyezhetik ki a hulladékot a gyűjtési nap reggelén, 7 óráig.

A kihelyezett edény, láda, kosár ürítésre kerül, a szolgáltató az ingatlan előtt hagyják a tárolódobozokat. Amennyiben zsákban történik a kihelyezés, a zsák is elszállításra kerül a szolgáltató részéről.

A kihelyezett hulladék nem tartalmazhat egyéb idegen hulladékot, kizárólag csomagolási üveghulladékot szállít el a szolgáltató, egyéb, idegen hulladékok nem kerülnek elszállításra. A szolgáltatásnak többletköltsége nincs a lakosok részéről.

A csomagolási üveghulladék házhoz menő gyűjtésének bevezetésével párhuzamosan lecsökken a szelektív szigeteken található üveges edények ürítési gyakorisága, negyedévente egy alkalommal kerülnek ürítésre az edények.

Tekintettel a fentiekre településünk tisztasága, rendezettsége érdekében kérjük, hogy éljenek e szemétgyűjtési lehetőséggel!

A kihelyezhető üveghulladékokról szóló tájékoztató az alábbi linkre kattintva érhető el:

Tájékoztató kihelyezhető üveghulladékokról

 

                                                           Zalakarosi Közös Önkormányzati Hivatal