Főoldal » Programok » Átadták a megújult Tourinform-irodát
Átadták a megújult Tourinform-irodát

A megújult épületet dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Novák Ferenc polgármester adta át május 19-én a sajtó és az iroda munkatársai jelenlétében.

Guller Zoltán elmondta: a kormány számára rendkívül fontos, hogy a problémákra megfelelő intézkedésekkel reagáljon. Gazdasági problémát megszorításokkal nem lehet orvosolni, a fejlesztések folytatása és az adócsökkentések, munkahely megtartó intézkedések a célravezetőek. A jelen járványhelyzetben is egyértelművé vált, hogy az elsők között válságba került turisztikai szektor talpraállításában is kizárólag ilyen jellegű intézkedésekkel lehet eredményt elérni.

-       A belföldi érdeklődés egyértelműen a turizmus területén, bízunk azonban abban is, hogy a kormányzati támogatással újra pályára állított turizmus, valamint az egyéb hazai intézkedések a külföldi vendégek bizalmát is meghozzák, és az ágazat visszaállhat a járvány előtti sikeres pályára – hangsúlyozta.

Novák Ferenc polgármester a Magyar Turisztikai Ügynökségnek a turizmusban vállalt szerepét és támogatását méltatta, rámutatva: Zalakaroson a Tourinform-iroda felújítása mellett, melynek 23 millió forintos költségét teljes mértékben az MTÜ finanszírozta, az ügynökség konzorciumi partnerként vesz részt a gyógyhelyközpont beruházásban is, illetve a fürdő szaunavilágának kialakításában is komoly támogató szereppel bírt.